ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη δεύτερου νεαρού χακτιβιστή

Σύλληψη δεύτερου νεαρού χακτιβιστή
Ένας ακόμη νεαρός συνελήφθη στην Ολλανδία για συμμετοχή στην κυβερνοεπίθεση του ιστότοπου της εισαγγελίας...

Ένας ακόμη νεαρός συνελήφθη στην Ολλανδία για συμμετοχή στην κυβερνοεπίθεση του ιστότοπου της εισαγγελίας, την Παρασκευή. Πρόκειται για τον δεύτερο έφηβο που τέθηκε υπό κράτηση για τέτοιου είδους συμμετοχή σε παράνομη ενέργεια.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο το απόγευμα του Σαββάτου στο δήμο Χόογκεζαντ-Σάπεμιερ.

Μια ανώνυμη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Twitter, αναφέροντας ότι προέβη στην ενέργεια σε αντίποινα για τη σύλληψη ενός 16χρονου που επιτέθηκε μέσω Διαδικτύου στους διώκτες του WikiLeaks, ανέφερε η εισαγγελία νωρίτερα.

Ο 19χρονος ύποπτος ως χάκερ είχε παρακινήσει και άλλους να λάβουν μέρος στην επίθεση της Παρασκευής, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Βάσει του Ολλανδικού νόμου οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DoS), μέσω των οποίων ο υπολογιστής-στόχος ή ένας ιστοτόπος αχρηστεύονται προσωρινά, επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και έξι ετών, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Οι επονομαζόμενοι χακτιβιστές κλιμάκωσαν τις επιθέσεις στο Διαδίκτυο εναντίον διωκτών του WikiLeaks και εταιριών που έπαψαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην οργάνωση, όπως εταιρίες πιστωτικών καρτών και υπηρεσίες διαμεσολαβούμενων πληρωμών.

Ροή Ειδήσεων