ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε λούνα παρκ: Τρεις τραυματίες ο απολογισμός

Πυροβολισμοί σε λούνα παρκ: Τρεις τραυματίες ο απολογισμός

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στο πάρκινγκ λούνα παρκ βόρεια του Σικάγο.

«Ο πυροβολισμός… δεν ήταν μια τυχαία πράξη και φαινόταν να ήταν ένα στοχευμένο περιστατικό που συνέβη έξω από το πάρκο», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook.

Σύμφωνα με μια αρχική έρευνα, η αστυνομία είπε ότι ένα λευκό σεντάν μπήκε στο πάρκινγκ και οδήγησε προς την μπροστινή είσοδο του πάρκου. Άνθρωποι βγήκαν από το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν εναντίον άλλου ατόμου στο πάρκινγκ προτού απομακρυνθούν.

Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τους υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ατόμων που πυροβόλησαν, δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα.

Ένα 17χρονο αγόρι από την Aurora του Ιλινόις έφερε τραύμα στον μηρό και μια 19χρονη γυναίκα από το Appleton του Ουισκόνσιν τραυματίστηκε στο πόδι, ανακοίνωσε η αστυνομία. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και τα τραύματά τους χαρακτηρίστηκαν ως μη απειλητικά για τη ζωή τους. Ένα τρίτο θύμα τραυματίστηκε στον ώμο και αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το WGN News στο Σικάγο μίλησε με τη Laurie Walker και την κόρη της, Grace, που ήταν μέσα στο πάρκο την ώρα των πυροβολισμών. Η Walker είπε ότι περίμεναν στην ουρά όταν παρατήρησε ανθρώπους να τρέχουν.

«Υπάρχει ένας ενεργός σκοπευτής, κατέβα, κατέβα», είπε η Walker ότι άκουσε κάποιον να φωνάζει. «Δεν ξέραμε τι συνέβαινε, οπότε κατεβήκαμε».

Η Walker και η κόρη της σκαρφάλωσαν σε δύο φράχτες για να φτάσουν εκεί που μπορούσε να καλέσει τον άντρα της.

Το Gurnee βρίσκεται στην κομητεία Lake, περίπου 5 μίλια νότια των συνόρων του Wisconsin. Είναι περίπου 20 μίλια βόρεια του Highland Park, όπου επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μαζικούς πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια παρέλασης της 4ης Ιουλίου.