ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η 95χρονη Τζίνα Λολομπριτζίτα ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Ιταλία: Η 95χρονη Τζίνα Λολομπριτζίτα ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφια στις επόμενες εκλογές
AP PHOTO

Ιταλία: Η Τζίνα Λολομπριτζίτα δηλώνει ότι «βαρέθηκα με τους πολιτικούς που καυγαδίζουν»

Την απόφασή της να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία ανακοίνωσε η ηθοποιός-θρύλος Τζίνα Λολομπριτζίτα εξηγώντας ότι «βαρέθηκα με τους πολιτικούς που καυγαδίζουν»

Η Λολομπριτζίτα, η οποία έκλεισε τα 95 της χρόνια τον Ιούλιο, επιθυμεί να είναι υποψήφια με το κόμμα ISP, ένα ευρωσκεπτικιστικό και κατά του Μάριο Ντράγκι κόμμα που διαφωνεί με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην Corriere della Sera η 95χρονη ηθοποιός δήλωσε ότι έμπνευσή της ήταν ο Μαχάτμα Γκάντι «για τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσε, τη μη βία» προσθέτοντας ότι είναι φίλη της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ινδίας, της Ίντιρα Γκάντι: «Τη συναντούσα κάθε φορά που επισκεπτόταν τη Ρώμη. Ήταν μια θαυμάσια γυναίκα».

Σε δηλώσεις της τον Ιούλιο είχε τονίσει ότι ήταν αποφασισμένη να παραμείνει δημιουργική και ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που διαθέτει «για σπουδαία πράγματα, ειδικά για τη χώρα μου».

Η τελευταία φορά που η Λολομπριτζίτα είχε προσπαθήσει να εμπλακεί με την πολιτική ήταν το 1999 όταν τότε ήταν υποψήφια για τις Ευρωεκλογές με το κόμμα του Ρομάνο Πρόντι.