ΚΟΣΜΟΣ

Σπάτα: Ξεσπούν οι γονείς του 22χρονου Τζακ - «Ο γιος μας θα μπορούσε να είχε σωθεί»

Σπάτα: Ξεσπούν οι γονείς του 22χρονου Τζακ - «Ο γιος μας θα μπορούσε να είχε σωθεί»

Μιλώντας στο ITV οι γονείς του Τζακ Φέντον, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, ξέσπασαν για το θάνατο του 22χρονου.

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του Τζακ Φέντον, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στα Σπάτα όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από την Μύκονο.

Οι γονείς του Τζακ, Μιγκέλ και Τόρι Φέντον, υποστηρίζουν ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από την εταιρεία ελικοπτέρων, μιλώντας στο ITV News ξεσπώντας για ακόμη μια φορά.

Η μητέρα του 22χρονου είπε ότι πρέπει να υπερασπιστούν τον γιο τους τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να χρειάζεται. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος», είπε προσθέτοντας «όλοι όσοι ήταν εκεί είπαν ότι δεν ήταν τίποτα τέτοιο». Από την πλευρά του, ο πατέρας σημείωσε ότι παρόλο που δεν βρισκόταν στην Αθήνα, φανταζόταν ότι το ατύχημα ήταν «βίαιο με κάθε τρόπο».

Ο οικογενειακός φίλος Ρόμπιν Στάντον -Γκλιβς που συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι στην Ελλάδα είπε ότι οι ελληνικές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση «αποτρόπαια» και χαρακτήρισαν το ατύχημα «αποτρέψιμο».

Είπε ότι ο Τζακ θα ήταν ακόμα ζωντανός εάν είχαν εφαρμόσει καλύτερες διαδικασίες ασφαλείας, όπως να σβήσουν τους ρότορες πριν αποβιβαστούν ή να συνοδεύσουν τους επιβάτες μακριά από το ελικόπτερο, εάν είναι ακόμα σε λειτουργεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τόρι και ο Μιγκέλ αναζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις, αλλά οι ελληνικές αρχές λένε ότι δεν θα σχολιάσουν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα. «Δεν θέλω όλα αυτά να μπουν κάτω από ένα χαλί, για να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο γιατί είναι φρικτό», είπε η μητέρα του Τζακ Φέντον.