ΚΟΣΜΟΣ

Ταλιμπάν προκάλεσε επεισόδιο κατά της δημοσιογράφου Κριστιάν Αμανπούρ μπροστά στη Μαρέβα Μητσοτάκη

Ταλιμπάν προκάλεσε επεισόδιο κατά της δημοσιογράφου Κριστιάν Αμανπούρ μπροστά στη Μαρέβα Μητσοτάκη
Eπεισόδιο Ταλιμπάν κατά της Αμανπούρ μπροστά στη Μαρέβα Μητσοτάκη
Glomex

Η Μαρέβα Μητσοτάκη βρίσκεται στη Νέα Υόρκη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε στη συνέλευση του ΟΗΕ. 

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν προκάλεσε επεισόδιο κατά της δημοσιογράφου του CNN Κριστιάν Αμανπούρ έξω από το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή της κατά της μαντήλας. Μάρτυρας του επεισοδίου ήταν τυχαία και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία συνδέεται φιλικά με τη διάσημη δημοσιογράφο.

Η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι επειδή της τέθηκε ως όρος να φορέσει ισλαμική μαντίλα. Η στάση της διάσημης δημοσιογράφου προκάλεσε την αντίδραση ενός Ταλιμπάν, ο οποίος της επιτέθηκε λεκτικά.

Παρά τον αιφνιδιασμό από τον άνδρα των Ταλιμπάν, ο οποίος εμφανίστηκε ως δημοσιογράφος, η Κριστιάν Αμανπούρ κατόρθωσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Πολύς κόσμος που βρέθηκε μπροστά στο σκηνικό δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την αντίδρασή της στην πρόκληση.

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού δήλωσε ότι η Αμανπούρ είναι φίλη της, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην κάμερα με τον διάλογο και την θερμή αγκαλιά που έκαναν. «Η Κριστιάν είναι φίλη μου και τη θεωρώ κορυφαία δημοσιογράφο», είπε η Μαρέβα Μητσοτάκη.