ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο - Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Συναγερμός στη Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο - Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Συναγερμός μετά από πυροβολισμούς σε σχολείο στη Ρωσία.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο στην πόλη Ιζέβσκ της κεντρικής Ρωσίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας είκοσι, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 7 μαθητές, δύο δάσκαλοι και δύο φύλακες στο σχολείο, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο 88, το οποίο έχει σχεδόν 1.000 μαθητές και περίπου 80 δασκάλους.

Ο ένοπλος φέρεται να αυτοκτόνησε και τα κίνητρα της πράξης του παραμένουν ασαφή. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει βίντεο τα οποία φαίνεται να έχουν γυριστεί μέσα στο σχολείο.

Σε ένα απο αυτά φαίνονται κηλίδες αίματος στο πάτωμα και μια τρύπα από σφαίρες σε παράθυρο, με τα παιδιά να σκύβουν έντρομα κάτω από τα θρανία. Ο δράστης, φέρεται να ήταν οπλισμένος με δύο πιστόλια, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο του Iζεβσκ, μιας πόλης περίπου 650.000 κατοίκων, κοντά σε κτήρια της κεντρικής κυβέρνησης και οι τοπικές αρχές κήρυξαν πένθος μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Σε μια δήλωση στην εφαρμογή Telegram, ο κυβερνήτης Aλεξάντερ Μπρετσάλοφ της περιοχής Udmurtia, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Iζέβσκ, είπε ότι έφτασε στο σχολείο, όπου οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι ομάδες ασθενοφόρων έσπευσαν επίσης.