ΚΟΣΜΟΣ

Ψάχνουν στη Βρετανία το σπίτι του δράστη της Στοκχόλμης

Ψάχνουν στη Βρετανία το σπίτι του δράστη της Στοκχόλμης
Έρευνα σε κατοικία του Μπεντφορντσάιρ στα βόρεια του Λονδίνου όπου ζούσε ο άντρας ο οποίος σύμφωνα με ισλαμιστική ιστοσελίδα που συνδέεται..

Έρευνα σε κατοικία του Μπεντφορντσάιρ στα βόρεια του Λονδίνου όπου ζούσε ο άντρας ο οποίος σύμφωνα με ισλαμιστική ιστοσελίδα που συνδέεται με την αλ Κάιντα ήταν ο δράστης της επίθεσης στην Στοκχόλμη, διεξήγαγε η βρετανική αστυνομία.
Άντρες της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου άρχισαν την επιχείρηση στις 23:00 τοπική ώρα και σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας η έρευνα θα συνεχιστεί στη διάρκεια της Δευτέρας.

"Οι αστυνομικοί έχουν ένταλμα έρευνας--σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο--για μια κατοικία στο Μπεντφορντσάιρ. Δεν έγιναν συλλήψεις", τόνισε ο εκπρόσωπος ενώ επιβεβαίωσε η επιχείρηση συνδέεται με την επίθεση του Σαββάτου στην Στοκχόλμη.


Δύο εκρήξεις, τις οποίες η σουηδική αστυνομία χαρακτήρισε "τρομοκρατικά εγκλήματα" σημειώθηκαν σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος--μάλλον ο δράστης--και να τραυματιστούν δύο.

Ο Ταϊμούρ Αμπντέλ Ουαχάμπ, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Choumoukh al-islam" είναι ο δράστης της επίθεσης σπούδαζε αθλητική φυσιοθεραπεία στο πανεπιστήμιο του Μπεντφορντσάιρ στο Λούτον, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτουν οι εφημερίδες The Guardian, The Daily Mail και The Daily Telegraph.

Όπως γράφει η Daily Telegraph, ο Ουαχάμπ είχε εγκαταλείψει τη Βαγδάτη το 1992 για τη Σουηδία και το 2001 ήρθε για σπουδές στη Βρετανία.

Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του μένουν στο Λούτον, σύμφωνα με την Daily Mail και την Daily Telegraph.

Η αστυνομία της Βρετανίας δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές.

Ροή Ειδήσεων