ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ο Τσελίκ: Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο και η ΕΕ δεν αντιδρά

Προκαλεί ο Τσελίκ: Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο και η ΕΕ δεν αντιδρά
«Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι»
AP Photo

Η Τουρκία συνεχίζει το κρεσέντο των προκλητικών δηλώσεων 

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία.

Αυτή τη φορά ο Ομέρ Τσελίκ συνέχισε την επιθετική ρητορική και είπε πως μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια Ελλάδα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο Πέλαγος και κανείς δεν αντιδρά.

«Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν αντιδρά. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή; Πού να μιλήσεις για συνείδηση, για νόμο; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου εκτός ΕΕ... Γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι συγχωρούν τη σφαγή. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι. Η Ελλάδα είναι αυτή που έφυγε από το τραπέζι», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του AKΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Στη συνέχεια τόνισε πως «Οι ΗΠΑ όταν συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα, κάνουν λόγο πως πρόκειται για την επιθετική πολιτική της Ρωσίας. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτή τη στήριξη για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία. Όσοι δίνουν αυτή τη στήριξη στην Ελλάδα, θα πρέπει επίσης να τηρήσουν την απαραίτητη στάση. Λαμβάνοντας υπόψη την κρατική πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη ύπαρξη όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το τι ισχύει», υποστήριξε.

«Η Ελλάδα έχει στήσει τα ψέματα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη αλλά ανοίγει… ζητήματα, έχοντας μια ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αυτό όμως, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει. Εξάλλου, το νόημα όλων αυτών ποιο είναι;».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ αναφερόμενος στα Κατεχόμενα επανέλαβε και πάλι πως «η Τουρκία αυξάνει περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο».

Διαβάστε επίσης:

Τώρα: Συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη για τις εξελίξεις με Τουρκία - Λιβύη

Συμμαχία Ελλάδας - Αιγύπτου έναντι του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο»

Η λιβυκή Βουλή τινάζει στον «αέρα» τη συμφωνία με την Τουρκία