ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Ληστές δολοφόνησαν ζευγάρι Βρετανών και έριξαν τα πτώματά τους σε κροκόδειλους

Το άτυχο ζευγάρι που δολοφονήθηκε στη νότια Αφρική
Το άτυχο ζευγάρι που δολοφονήθηκε στη νότια Αφρική

Σοκάρει η δολοφονία ενός ζεύγους Βρετανών βοτανολόγων στη Νότια Αφρική το 2018.Τα μέλη μίας αδίστακτης συμμορίας τους σκότωσαν και πέταξαν τα σώματά τους σε ένα ποτάμι γεμάτο με κροκόδειλους , όπως έγινε γνωστό χθες (4/10) στη δίκη

Ένα ζευγάρι Βρετανών απήχθη, δολοφονήθηκε και...έγινε τροφή για κροκόδειλους ενώ αναζητούσε σπάνιους σπόρους στη Νότια Αφρική, όπως έγινε γνωστο σε δικαστήριο την Τρίτη. Οι επιφανείς βοτανολόγοι Ροντ Σάντερς, 74 ετών, και η σύζυγός του,δρ. Ρέιτσελ Σάντερς, 63 ετών, είχαν κατασκηνώσει στο απομακρυσμένο δασικό καταφύγιο Ngoye όταν εξαφανίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2018, ανέφερε η Daily Mail.

Περνούσαν έξι μήνες το χρόνο σε άγρια βουνά και δάση, αναζητώτας αποθέματα για την ακμάζουσα παγκόσμια επιχείρησή τους με ταχυδρομικές παραγγελίες. Αλλά ενώ ταξίδευαν, είχαν ένα φρικτό τέλος όταν αδίστακτοι ληστές τους απήγαγαν, τους ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια τους έβαλαν στους υπνόσακους και τους πέταξαν σε ένα ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους.

Η τελευταία επαφή με το ζευγάρι ήταν στις 8 Φεβρουαρίου, όταν μίλησαν σε έναν υπάλληλο για τα σχέδιά τους να κατασκηνώσουν σε καταφύγιο 30 μίλια βόρεια του Ντέρμπαν. Οι έρευνες για τους «κυνηγούς σπόρων» είχε ήδη οδηγήσει σε τέσσερις συλλήψεις - τρεις από αυτούς κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία, την απαγωγή, τη ληστεία και την κλοπή του παντρεμένου ζευγαριού.

Η αστυνομία λέει τώρα ότι ο Ασλαμ ντελ Βέκιo, η σύζυγός του, Φατίμα Πατέλ, και ο ενοικιαστής τους Mούσα Αχμάντ Τζάκσον απήγαγαν, λήστεψαν και δολοφόνησαν το ζευγάρι τη νύχτα της 10ης Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση. Ο Ντελ Βέκιο και ο Πατέλ, που πιστεύεται ότι έφεραν σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο σπίτι τους, ήταν ήδη σε λίστα παρακολούθησης όταν συνελήφθησαν στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντέρμπαν αυτή την εβδομάδα ήταν μηνύματα κειμένου από τον ντελ Βέκιο προς τους υπόλοιπους που δήλωναν ότι υπήρχε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κοντά ως πιθανοί «στοχοι». Όταν ο Τζάκσον τέθηκε υπό κράτηση λίγες εβδομάδες αργότερα, φέρεται να είπε στην αστυνομία πώς ο ίδιος και ο Πατέλ βοήθησαν τον Ντελ Βέκιο να πετάξει τα πτώματα που ήταν τυλιγμένα με υπνόσακο στο ποτάμι.

Οι διεθνούς φήμης βοτανολόγοι είχαν δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό παρουσιαστή Nικ Μπέιλι για ένα επεισόδιο του Gardeners World του BBC καθώς έψαχναν στην περιοχή του βουνού Drakensberg για σπάνιους σπόρους λουλουδιών Gladioli. Mία selfie που τραβήχτηκε από τον Μπέιλι και δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter και μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον παραγωγό Robin Matthews κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πιστεύεται ότι ήταν τα τελευταία στιγμιότυπα που εμφανίζονται ζωντανοί.

Με έδρα το Κέιπ Τάουν, οι βοτανολόγοι διηύθυναν τη Silverhill Seeds, μια εταιρεία διαδικτυακών παραγγελιών που πουλούσε σπάνιους σπόρους σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Συνήθως περνούσαν το μισό χρόνο κάνοντας πεζοπορία σε βουνά και δάση για απογραφή. Τις ημέρες πριν από την εξαφάνισή τους, οι Σόντερς εμφανίστηκαν σε ένα επεισόδιο της εκπομπής Gardener's World του BBC.