ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: «Σεισμός» στο παλάτι - Ο έρωτας του πρίγκιπα με τη νύφη του και η σεξουαλική παρενόχληση

Δανία: «Σεισμός» στο παλάτι - Ο έρωτας του πρίγκιπα με τη νύφη του και η σεξουαλική παρενόχληση
Η βασιλική οικογένεια της Δανίας.
Photo by Luca Teuchmann/Luca Teuchmann / WireImage

Καζάνι που βράζει θυμίζει το παλάτι της Δανίας – Μετά την απόφαση να της βασίλισσας να…ξηλώσει τους τίτλους των εγγονών της δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την έναν κρυφό έρωτα και μια απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης

Τους λόγους πίσω από τους οποίους κρύβεται η απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα εγγόνια της αναζητούν τα ΜΜΕ της Δανίας ενώ την ίδια στιγμή από τις δηλώσεις του πρίγκιπα Ιωακείμ για την σχέση του με τον μεγαλύτερο αδερφό του και διάδοχο του θρόνου φαίνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι τεταμένες.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Τα σενάρια για «πόλεμο» μεταξύ των αδελφών έρχεται να ενισχύσει άρθρο του ισπανικού περιοδικού Vanitatis Elconfidencial το οποίο ισχυρίζεται ότι η πραγματική αιτία πίσω από τις εντάσεις είναι ο έρωτας που αισθανόταν ο πρίγκιπας Ιωακείμ για τη νύφη του, Μέρι.

Το άρθρο κάνει ειδική αναφορά σε φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το γυναικείο περιοδικό «Svensk Damtidning» και υποτίθεται ότι έδειχνε τον Ιωακείμ να προσπαθεί να φιλήσει στο στόμα τη Μαίρη σε ένα επίσημο γκαλά για την προεδρική φρουρά: «Με εμφανή συμπτώματα μέθης, φαίνεται πως ο νεότερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας προσπάθησε να ακουμπήσει τα χείλη του στο στόμα της νύφης του, με εκείνη να καταφέρνει να τον αποφύγει διατηρώντας το χαμόγελό της, ενώ η Μαρί παρακολουθούσε την αμήχανη στιγμή».

Βασίλισσα Μαργκρέτε: Ζητά συγνώμη από την οικογένειά της αλλά δεν παίρνει πίσω την απόφασή της

Σε μια δήλωση της στις 3/10, η μονάρχης παραδέχτηκε ότι είχε «υποτιμήσει» τον αντίκτυπο των πράξεών της, αλλά είπε ότι «το σκεφτόταν πολύ καιρό».

Η ανακοίνωση της Βασίλισσας.



Η δήλωση ανέφερε: «Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην απόφασή μου σχετικά με τη μελλοντική χρήση τίτλων για τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ η οποία προφανώς με επηρεάζει.

Η απόφασή μου έχει ελήφθη εδώ και πολύ καιρό. Με τα 50 χρόνια μου στον θρόνο, είναι φυσικό να κοιτάω τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον.

Είναι καθήκον μου και επιθυμία ως βασίλισσα να διασφαλίσω ότι η μοναρχία θα συνεχίσει να διαμορφώνεται σύμφωνα με την εποχή.

Μερικές φορές απαιτείται να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και πάντα θα είναι δύσκολο να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή.

Η βασιλικοί τίτλοι συνεπάγονται μια σειρά από υποχρεώσεις και καθήκοντα, τα οποία στο μέλλον θα είναι ευθύνη λιγότερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Αυτή την προσαρμογή, την βλέπω ως απαραίτητη διασφάλιση για το μέλλον της μοναρχίας.

Έχω πάρει την απόφασή μου ως βασίλισσα, μητέρα και γιαγιά, αλλά υποτίμησα πόσο επηρεάζονται ο μικρότερος γιος μου και η οικογένειά του και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα παιδιά, και τα εγγόνια μου είναι η μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια.

Ελπίζω τώρα ότι ως οικογένεια μπορούμε να βρούμε την ηρεμία και τον δρόμο μας»