ΚΟΣΜΟΣ

«Μπάχαλο» με τα καλλιστεία Mις ΗΠΑ: Καταγγελίες για «στημένο» διαγωνισμό - Τι απαντάει η εστεμμένη

Σκάνδαλο στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Μις ΗΠΑ
Σκάνδαλο στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Μις ΗΠΑ
ΑΡ

Οι διαγωνιζόμενες στα φετινα καλλιστεία για τη «Μις ΗΠΑ» ισχυρίζονται ότι ο διαγωνισμός ήταν «στημένος» για να ευνοήσει την εστεμμένη, την πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Η ίδια απορρίπτει τις καταγγελίες και υπερασπίζεται την ακεραιότητά της

Στο μικροσκόπιο μπαίνει το σύστημα του διαγωνισμού Ομορφιάς για τις Μις ΗΠΑ, καθώς οι φετινές διαγωνιζόμενες μιλούν ανοιχτά εναντίον της διοργάνωσης, καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες και «στημένα« παιχνίδια.

Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, η R'Bonney Gabriel από το Τέξας κέρδισε το διαγωνισμό και πήρε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στον επερχόμενο διαγωνισμό Μις Υφήλιος τον Ιανουάριο του 2023. Μόλις έγινε η στέψη επί σκηνής, οι θεατές παρατήρησαν ότι οι άλλες διαγωνιζόμενες αποχώρησαν αμέσως χωρίς να δώσουν τα παραδοσιακά συγχαρητήρια και τις αγκαλιές στη νικήτρια που έλαβε τον τιτλο.

Η Mις Μοντάνα Χέδερ Λι , μαζί με άλλες καλλονές κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι «έστησαν» το διαγωνισμό για να κερδίσει η Μπόνι Γκάμπριελ. Σε ένα βίντεο στο Tiktok που δημοσίευσε η Mις Μοντάνα ισχυρίστηκε ότι ένας από τους μεγάλους χορηγούς του διαγωνισμού, το NIZUC Resort & Spa, είχε δείξει μεροληπτική αντιμετώπιση προς τη νικήτρια

Η NIZUC φέρεται να ανέβασε ένα βίντεο της Γκάμπριελ να κάνει «πολυτελείς διακοπές» στο θέρετρο λιγότερο από 24 ώρες αφότου στέφθηκε Μις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις καταγγελίες. «Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι αυτό το βίντεο ήταν προηχογραφημένο και την πέταξαν εκεί έξω πριν από περίπου εννέα εβδομάδες για αυτή την εμπειρία», είπε η βασίλισσα της ομορφιάς.

Η Χέδερ Λι είπε επίσης οτι η ίδια και οι υπόλοιπες δεν συμμετείχαν στο «θέρετρο« στο οποίο έπρεπε να παρευρεθούν όλες οι διαγωνιζόμενες τον Ιούνιο. «Από τότε που στέφθηκε Μις Τέξας πριν από μερικούς μήνες, έχει δεχθεί μεροληπτική αντιμετώπιση από τον οργανισμό Miss USA μέσω των επιχειρήσεων τους που ανήκουν επίσης στην ίδια γυναίκα, την Κριστλ Στιούαρτ», πρόσθεσε.

Μοιράστηκε επίσης ένα στόρι στο Instagram που δείχνει την υπεύθυνη του διαγωνισμού να πιάνει αλογοουρά τα μαλλιά της εστεμμένης, αλλά σημείωσε ότι δεν ήταν σίγουρη πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία. Μίλησε επίσης και για άλλα στιγμιότυπα από μεγάλους χορηγούς που μοιράζονταν ιστορίες στο Instagram της Γκάμπριελ πριν καν πάρει τον τίτλο της Μις ΗΠΑ.

Άλλοι εκπρόσωποι του διαγωνισμού ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμά τους και υποστήριξαν τον ίδιο ισχυρισμό σε αρκετές ιστορίες στο Instagram. «Έχω χάσει τα λόγια μου, καθώς φαίνεται ότι υπήρχαν πολλά σημάδια ότι η νικήτρια ήταν προκαθορισμένη και ότι δεν είχα καν την ευκαιρία να χάσω», έγραψε η Aλεξάνδρα Λάκμαν από το Nιού Τζέρσι.

Η Γκάμπριελ έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που στέφθηκε Μις ΗΠΑ. Θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 71ο διαγωνισμό Μις Υφήλιος στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Το μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας είναι επίσης η πρώτη Ασιάτισσα που αναδείχθηκε Μις Τέξας ΗΠΑ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο E! News, Μις ΗΠΑ 2022, η Μπόνι Γκάμπριελ αναφέρθηκε σε έναν πρόσφατο ισχυρισμό ότι είχε ήδη επιδειχθεί ευνοιοκρατία απέναντί ​​της έναντι άλλων διαγωνιζομένων πριν από τη μεγάλη της νίκη. Απαντώντας στους ισχυρισμούς, είπε ότι ο διαγωνισμός «δεν ήταν στημένος». «Δεν θα συμμετείχα ποτέ σε κανένα διαγωνισμό ή σε διαγωνισμό που ξέρω ότι θα κέρδιζα», διεμήνυσε. «Έχω ακεραιότητα».