ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενός συνεργάτης του Πούτιν έξεφρασε δυσαρέσκεια για τις ήττες ενώπιον του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενός συνεργάτης του Πούτιν έξεφρασε δυσαρέσκεια για τις ήττες ενώπιον του
Ο Ρώσος πρόεδρος ακούει τη δυσαρέσκεια στενών συνεργατών του για την εξέλιξη στην Ουκρανία.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με την Washington Post ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε δυσαρέσκεια για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώπιον του Ρώσου προέδρου.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την ανακατάληψη εδαφών από την Ουκρανία, ένα αίσθημα που πλέον κυριαρχεί και στον στενό κύκλο συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφορίων και τονίζει πως η διαφωνία του συνεργάτη του Ρώσου προέδρου είχε να κάνει με την κακή διαχείριση της πολεμικής προσπάθειας και τα λάθη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δήλωσή του στην ίδια εφημερίδα δεν διέψευσε την ύπαρξη διαφωνιών εντός του στενού κύκλου του προέδρου Πούτιν. «Δεν είναι ένδειξη σχίσματος», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως αφορούσε επιχειρηματολογία για εσωτερικά ζητήματα.

Οι διαφωνίες και η δυσαρέσκεια αυτή έρχονται να προστεθούν στην πρόσφατη κριτική του ηγέτη των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι ανώτατος αξιωματικός θα έπρεπε να υποβιβαστεί σε απλό στρατιώτη λόγω των λαθών του. Ο ίδιος ο Καντίροφ, ωστόσο, προήχθη σε υποστράτηγο με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, ένας αξιωματούχος των κατεχόμενων περιοχών από τη Ρωσία ανέφερε πως ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού θα έπρεπε να έχει ήδη αυτοκτονήσει εξαιτίας των λαθών του στον πόλεμο της Ουκρανίας, την ώρα που και ο ιδρυτής της εταιρίας μισθοφόρων Wagner, χαρακτήρισε ως «σκουπίδια» τους ηγέτες του ρωσικού στρατού.