ΚΟΣΜΟΣ

Φονική κακοκαιρία στην Αίγυπτο

Φονική κακοκαιρία στην Αίγυπτο
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία στην Αίγυπτο που προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων...

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία στην Αίγυπτο που προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων και τροχαία δυστυχήματα, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα κτίριο εργοστασίου κατέρρευσε εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων στην Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δέκα, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, το οποίο επισημαίνει πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί αφού πιστεύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Η εφημερίδα Al-Ahram γράφει ότι η βροχή προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου και αποκάλυψε πως και άλλα κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές από τις καταιγίδες, προκαλώντας και άλλους θανάτους.

Η εφημερίδα, που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 18, καταγράφει θανάτους σε τροχαία που συνδέονται με την κακοκαιρία.

Οι βροχές, οι ισχυροί άνεμοι και οι αμμοθύελλες πλήττουν την Αίγυπτο τις τελευταίες ημέρες. Τουλάχιστον σε δέκα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα και την Μεσόγειο έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.


Η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνό "φαινόμενο" στην Αίγυπτο κυρίως λόγω της κακής κατασκευής.

Ροή Ειδήσεων