ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Νέα επιστολή - βόμβα σε πρεσβεία στη Μαδρίτη

Ισπανία: Νέα επιστολή - βόμβα σε πρεσβεία στη Μαδρίτη
Βόμβες στάλθηκαν σε πρεσβείες στην Ισπανία
Associated Press

Συναγερμός στις Αρχές μετά την πέμπτη αποστολή βόμβας σε στόχο υψηλού προφίλ στην Ισπανία.

Εμπειρογνώμονες εξουδετέρωσης βομβών εξουδετέρωσαν την πέμπτη επιστολή-βόμβα περίπου μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ η Ισπανία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπίσει μια σειρά εκρηκτικών μηχανισμών που στάλθηκαν σε στόχους υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και του Ουκρανού πρεσβευτή στη Μαδρίτη.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι και τα πέντε δέματα στάλθηκαν από το εσωτερικό της Ισπανίας, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Ο Rafael Perez, ο κατώτερος υπουργός αρμόδιος για την ασφάλεια, είπε ότι οι αυτοσχέδιες συσκευές στάλθηκαν σε καφέ συσκευασίες που περιείχαν μια εύφλεκτη σκόνη και σύρμα που θα προκαλούσε "ξαφνικές φλόγες" αντί για έκρηξη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συσκευή στάλθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στις 24 Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις παρόμοιες επιστολές-βόμβες στάλθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στέλεχος της πρεσβείας της Ουκρανίας τραυματίστηκε ελαφρά από τη βόμβα που εξερράγη στα χέρια του. Τα δέματα απευθύνονταν στους επικεφαλής των υπηρεσιών όπου στάλθηκαν.

Ο Πέρεθ είπε ότι δεν είναι ακόμη απαραίτητο να συγκληθεί η επιτροπή ασφαλείας που θα αξιολογήσει την αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στην Ισπανία. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τα δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα να ελέγξει προσεκτικά τις ταχυδρομικές παραδόσεις.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε ακόμα:

Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον Άρειο Πάγο

Μεγάλη έκρηξη και στο κέντρο της Μαδρίτης