ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ομάδα 165 ατόμων κέρδισε 143 εκατ. ευρώ σε τζακ ποτ λαχείου

Βέλγιο: Ομάδα 165 ατόμων κέρδισε 143 εκατ. ευρώ σε τζακ ποτ λαχείου
AP photo

Βέλγιο: Μια ομάδα 165 Βέλγων κέρδισε σχεδόν 143 εκατομμύρια ευρώ σε τζακ ποτ της λαχειοφόρου αγοράς EuroMillions στο Όλμεν, ένα μικρό χωριό στο βελγικό βορρά

Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα για 165 Βέλγους σε ένα μικρό χωριό του βελγικού βορρά ονόματι Όλμεν, οι οποίοι κέρδισαν στην λαχειοφόρο αγορά EuroMillions αυτήν την εβδομάδα 142.897.164 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που κέρδισε ποτέ ομάδα στο Βέλγιο.

Καθένας από τους νικητές θα λάβει αφορολόγητο ποσό που ανέρχεται σε σχεδόν 900.000 ευρώ, δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της EuroMillions, Γιόκε Βερμέρε.

Είναι η πρώτη φορά στο Βέλγιο που μια τόσο μεγάλη ομάδα κέρδισε τόσο πολλά, πρόσθεσε. «Είναι όντως μια υπέροχη ιστορία».

Οι νικητές είχαν όλοι ρίξει 15 ευρώ σε δοχείο που είχε τοποθετηθεί σε τοπικό κατάστημα, οι ιδιοκτήτες του οποίου διοργανώνουν τακτικά την ομαδική αγορά λαχείου, κάτι το οποίο είχε περιστασιακά αποφέρει κέρδη στους μετέχοντες, αλλά ποτέ ένα μεγάλο ποσό σε τζακ ποτ.

«Πολλοί από τους πελάτες που κέρδισαν δυσκολεύονταν να το πιστέψουν στην αρχή», είπε ο καταστηματάρχης Βιμ Βαν Μπρεκχόβεν, ο οποίος εξεπλάγη όπως και η σύζυγός του όταν άκουσαν τους τυχερούς αριθμούς.

«Μετά τη μεγάλη νίκη είχαμε αρκετούς νέους πελάτες, ενώ κανένας στο χωριό δεν κρατάει κακία στους νικητές», πρόσθεσε στη συνέχεια ο καταστηματάρχης. «Όλοι χαίρονται ειλικρινά γι’αυτούς», συνέχισε.

Το Όλμεν κατοικείται από συνολικά 3.785 ανθρώπους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν για το μικρό αυτό χωριό στο βόρειο Βέλγιο από καταμέτρηση του 2020.

«Οι νικητές προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτό, όλοι θα έχουν πού να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα, ιδίως ενόψει εορτών και με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση», σημείωσε ο Βαν Μπρεκχόβεν.

Μία 20χρονη που βρίσκεται μεταξύ των νικητών θα αγοράσει ένα μικρό σπίτι για εκείνη και τους σκύλους της, συνέχισε ο καταστηματάρχης, σχολιάζοντας ότι με το χρηματικό ποσό που κέρδισε το σπίτι δεν θα έπρεπε απαραίτητα να είναι μικρό.

Το EuroMillions είναι τυχερό παιγνίδι της Εθνικής Λαχειοφόρου Αγοράς, το οποίο διοργανώνεται σε συντονισμό με λαχειοφόρους αγορές από τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Η μυστική συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς για την ομάδα της Αγγλίας

Βέλγιο: Κινδυνεύει με έλλειψη αερίου αν κάνει βαρύ χειμώνα

Ένας διάσημος σεφ μεταξύ των συλληφθέντων «Πολιτών του Ράιχ»