ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Φεύγει και νέο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία, ΕΜΑΚ
Αποφασίστηκε να σταλεί και νέο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στην Τουρκία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για επιζώντες μετά τον σεισμό. 

Αποφασίστηκε να σταλεί και νέο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στην Τουρκία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για επιζώντες μετά τον σεισμό

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία έχει συγκλονίσει τον πλανήτη και η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν βοήθεια. Γι' αυτό και αποφασίστηκε να σταλεί και νέο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στην Τουρκία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για επιζώντες.

Σύμφωνα με το OPEN TV, το νέο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ θα αναχωρήσει για την Τουρκία από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το νέο κλιμάκιο θα αναχωρήσει μέσα στις επόμενες δύο ώρες για την Τουρκία με C-130. Στο νέο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που θα μεταβούν για βοήθεια στη γείτονα περιλαμβάνονται 150 άτομα.

Την ίδια στιγμή, το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που βρίσκεται ήδη στην Τουρκία από την πρώτη στιγμή, συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από τα ερείπια για την αναζήτηση επιζώντων. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν την Τρίτη και έπειτα από πολλές ώρες να απεγκλωβίσουν ένα ακόμη κοριτσάκι από τα συντρίμμια. Πρόκειται για ένα κορίτσι 11 ετών το οποίο απεγκλωβίστηκε στην περιοχή της Αντιόχειας. Νωρίτερα, η ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών κι ένα μικρό κορίτσι στην πόλη Αλεξανδρέττα (Χάταϊ) της Τουρκίας. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να σώσουν την μητέρα του κοριτσιού και την αδερφή του, την 7χρονη Φατμέ.