ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Το νεογέννητο που απέκτησε δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μέσα από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: Το νεογέννητο που απέκτησε δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μέσα από τα συντρίμμια
Glomex

Σεισμός στην Τουρκία: Το μικρό κοριτσάκι βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον θάνατο και κατάφερε να νικήσει και να ξανά βρεθεί στη ζωή. 

Συγκλόνισε τον πλανήτη το βρέφος που απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια κτιρίου στη Συρία λίγο αφότου είχε γεννηθεί, ενώ ήταν ακόμα ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με την νεκρή μητέρα του.

Το μικρό κοριτσάκι βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον θάνατο και κατάφερε να νικήσει και να ξανά βρεθεί στη ζωή.

Η ιστορία αυτού του νεογέννητου μωρού δίνει ελπίδα μέσα στον εφιάλτη, την ώρα που στα χαλάσματα από τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στην γειτονική Τουρκία διασώστες δίνουν μάχη νύχτα μέρα με τον χρόνο και το ψύχος αλλά και τους μετασεισμούς για τον εντοπισμό επιζώντων μέσα στα συντρίμμια.

Το βρέφος όταν εντοπίστηκε από τους διασώστες ήταν ακόμα ενωμένο με την νεκρή μητέρα του με τον ομφάλιο λώρο, ενώ τώρα βρίσκεται ξαπλωμένο στη θερμοκοιτίδα νοσοκομείου, καλά στην υγεία του, αφού αυτή η περιπέτεια που βίωσε πριν καλά καλά γεννηθεί του άφησε μόνο κάποια λιγα τραύματα στο σώμα, τα οποία θα επουλωθούν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν το βρέφος πιθανώς δέχθηκε κάποια πίεση ή κάτι έπεσε επάνω του με αποτέλεσμα να αποκτήσει κάποιους μόλωπες που όμως θα φύγουν σύντομα.

Οι γονείς της μικρής βρέθηκαν στην πόλη Τζαντάιρις που ελέγχουν τουρκικές δυνάμεις αναζητώντας μία ασφαλή καθημερινότητα, όμως δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους από τη μανία της φύσης που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τους.

Η μικρούλα όμως που κατάφερε να γεννηθεί και να επιβιώσει μέσα στα ερείπια ενός κτιρίου απέκτησε μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.