ΚΟΣΜΟΣ

Η Β.Κορέα έχει και άλλη μονάδα ουρανίου;

Η Β.Κορέα έχει και άλλη μονάδα ουρανίου;
Η Βόρεια Κορέα διαθέτει τουλάχιστον άλλη μία εγκατάσταση όπου γίνεται εμπλουτισμός ουρανίου,...

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει τουλάχιστον άλλη μία εγκατάσταση όπου γίνεται εμπλουτισμός ουρανίου, πέραν εκείνης που αποκάλυψε, το Νοέμβριο, σε Αμερικανό επιστήμονα, σύμφωνα με εκτίμηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Αυτά που έχουμε εντοπίσει από το διάστημα, απεικονίζουν σαφώς τις εργασίες που πραγματοποιούνται τουλάχιστον σε άλλη μία τοποθεσία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κράουλι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αντίστοιχη εκτίμηση έγινε σήμερα και από το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, καθώς ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα ίσως έχει στο έδαφός της κι άλλες εγκαταστάσεις για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Το Νοέμβριο το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είχε επιτρέψει την επίσκεψη Αμερικανού επιστήμονα, ο οποίος είχε μεταβεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Γιονγκμπιόν, όπου υπάρχουν 1000 συσκευές φυγοκέντρισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλούνται πηγές της κυβέρνησης Ομπάμα που δεν κατονομάζονται, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα είναι "πολύ πιο προωθημένη" από το Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Πηγή: Newscode.gr

Ροή Ειδήσεων