ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Άρτσι: Εξαφάνισαν τον γιο του Χάρι από την ιστοσελίδα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

Πρίγκιπας Άρτσι: Εξαφάνισαν τον γιο του Χάρι από την ιστοσελίδα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ
(Photo by Toby Melville/Pool/Samir Hussein/WireImage)

Ο Άρτσι και η Λίλιμπετ δεν γεννήθηκαν πρίγκιπας και πριγκίπισσα επειδή δεν ήταν εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ

Το προφίλ του πρίγκιπα Άρτσι στην ιστοσελίδα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, λίγες εβδομάδες αφότου ενημερώθηκε για να περιέχει τον βασιλικό του τίτλο.

Το μεγαλύτερο παιδί του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που θα γιορτάσει τα τέταρτά του γενέθλια την ημέρα της στέψης του βασιλιά στις 6 Μαΐου, δεν εμφανίζεται εδώ και λίγες ώρες στον ιστότοπο των Ανάκτορων του Μπάκιγχαμ προκαλώντας αντιδράσεις στα βρετανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η σελίδα του τρίχρονου εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος που λέει "η σελίδα που ζητήθηκε δεν βρέθηκε" όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν κλικ σε αυτήν.

Ωστόσο, η σειρά διαδοχής, η οποία επίσης ενημερώθηκε για να αντικατοπτρίζει τις θέσεις του πρίγκιπα Άρτσι και της πριγκίπισσας Λίλιμπετ ως έκτο και έβδομη στη σειρά για τον θρόνο, εξακολουθεί να είναι ενεργή.

Να σημειωθεί ότι στις 9/3 σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας ο Άρτσι και η Λίλιμπετ έλαβαν και επίσημα τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

Η ανακοίνωση έγινε μία μόλις ημέρα μετά την κυκλοφορία της είδησης της βάπτισης της μικρής Λίλιμπετ όπου και χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Μέχρι πρότινος τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν έφεραν του τίτλους Μάστερ Άρτσι και Μις Λίλιμπετ.

Οι κανόνες που ακολουθούνται για τη διαδοχή των απογόνων ορίστηκε πρώτη φορά από τον παππού της βασίλισσας Ελισάβετ, τον βασιλιά Τζορτζ V, το 1917.

Ο Άρτσι και η Λίλιμπετ δεν γεννήθηκαν πρίγκιπας και πριγκίπισσα επειδή δεν ήταν εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, που ήταν στον θρόνο (την εποχή που γεννήθηκαν), αλλά απέκτησαν το δικαίωμα σε αυτούς τους τίτλους όταν ο βασιλιάς Κάρολος έγινε βασιλιάς.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν είπε ότι «Οι τίτλοι των παιδιών είναι ένα εκ γενετής δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης.

»Αυτό το θέμα έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε απόλυτη συμφωνία με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».