ΚΟΣΜΟΣ

Καμίλα: Νέο θρίλερ με τη στέψη της – Το βέτο του Ουίλιαμ για το αμφιλεγόμενο σκήπτρο του 1685

Καμίλα: Νέο θρίλερ με τη στέψη της – Το βέτο του Ουίλιαμ για το αμφιλεγόμενο σκήπτρο του 1685
Η Καμίλα.
(Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τη στέψη της Καμίλας - Μετά τις αντιδράσεις για τo αμφιλεγόμενο διαμάντι Koh-i-Noor νέα αναποδιά με ένα σκήπτρο του 1695

Τη χρυσή τομή προκειμένου η στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου Καμίλας να μην προκαλέσει αντιδράσεις, ψάχνει τους τελευταίους μήνες το Μπάκιγχαμ.

Μετά το στέμμα με το αμφιλεγόμενο διαμάντι Koh-i-Noor (ένα από τα μεγαλύτερα κομμένα διαμάντια στον κόσμο, βάρους 105,6 καρατίων) πονοκέφαλο προκαλεί ένα σκήπτρο που χρησιμοποιούν στη στέψη τους οι βασιλικές σύζυγοι από το 1685 και είναι φτιαγμένο από ελεφαντοστό.

Το πρόβλημα σε αυτό, είναι ότι πρίγκιπας Ουίλιαμ - διάδοχος του βρετανικού θρόνου - είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της ιδέας ότι πρέπει να σταματήσει το κυνήγι των ελεφάντων και για τον λόγο αυτό – σύμφωνα με την Daily Mail – έχει ασκήσει βέτο να μην χρησιμοποιηθεί ξανά το συγκεκριμένο κειμήλιο.

Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ο Ουίλιαμ μίλησε για την ικανοποίησή του για την ποινή φυλάκισης πέντε ετών που επιβλήθηκε σε αμερικανικό δικαστήριο στον Μοάζου Κρομά, από την Ουγκάντα που είχε συνωμοτήσει για να διακινήσει ελεφαντόδοντο και κέρατο ρινόκερου αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σκήπτρο κατασκευάστηκε πριν από 330 χρόνια και είναι σχεδιασμένο από τον βασιλικό χρυσοχόο Sir Robert Vyner, για τη Mary of Modena, σύζυγο του James II. Με μήκος λίγο περισσότερο από 3 πόδια, στην κορυφή του βρίσκεται ένα περιστέρι που αντιπροσωπεύει το Άγιο Πνεύμα.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ περιγράφει την είδηση αυτή «ανακριβή», αλλά αρνείται να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το διαμάντι Kohinoor

To αμφιλεγόμενο διαμάντι Koh-i-Noor δεν θα χρησιμοποιηθεί τελικά στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, με το Μπάκιγχαμ να αποφασίζει να το αφήσει εκτός.

Αντ' αυτού η Καμίλα θα φορέσει το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας (Μαίρη του Τεκ), το οποίο έχει μεταφερθεί από τον Πύργο του Λονδίνου για να αλλάξει το μέγεθος του για τη στέψη της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το BBC, αυτή είναι η πρώτη φορά στην «πρόσφατη ιστορία» που ένα υπάρχον στέμμα θα «ανακυκλωθεί» για στέψη.

Στο στέμμα θα προστεθούν διαμάντια από τη συλλογή κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ.