ΚΟΣΜΟΣ

Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη - Εκκενώνονται σπίτια

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Μινεσότα
Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Μινεσότα

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ρέιμοντ της Μινεσότα και πολλά αυτοκίνητα πήραν φωτιά

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ρέιμοντ της Μινεσότα και πολλά αυτοκίνητα πήραν φωτιά, δήλωσαν αξιωματούχοι, αναγκάζοντας τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν τα σπίτια τους προληπτικά.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε περίπου στη 01:00, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ρέιμοντ σε ανάρτηση στο Facebook. Το τρένο μετέφερε μικτό φορτίο, συμπεριλαμβανομένων αιθανόλης και σιροπιού καλαμποκιού, είπε στο CNN η Λένα Κεντ, γενική διευθύντρια δημοσίων υποθέσεων της BNSF Railway.

Δεν υπάρχουν αναφερθέντες τραυματισμοί και το προσωπικό του σιδηροδρόμου έχει σπέυσει στο σημείο, είπε η Κεντ. Τα σπίτια σε απόσταση μισού μιλίου από τον εκτροχιασμό εκκενώθηκαν, ανέφερε σε δήλωση το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Η κύρια γραμμή είναι μπλοκαρισμένη και ο εκτιμώμενος χρόνος για την επαναλειτουργία της γραμμής δεν είναι γνωστός. Τα αίτια του εκτροχιασμού διερευνώνται. Το Τμήμα Μεταφορών της Μινεσότα έκλεισε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο λόγω του εκτροχιασμού και της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η πυροσβεστική. Το Ρέιμοντ βρίσκεται περίπου δύο ώρες δυτικά της Μινεάπολης.

Πηγή: CNN