Τεχνητή  νοημοσύνη: Πώς θα ήταν ο Ιησούς, η Κλεοπάτρα ή ο Ναπολέων αν είχαν τραβήξει selfie

Newsbomb

Duncan Thomsen/DailyMail

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «υπηρετεί» την ψυχαγωγία μπορεί να κάνει «θαύματα» με εντυπωσιακά αποτελέσματα ή να προκαλέσει συζητήσεις

Πώς φαντάζεστε ότι θα ήταν αν με κάποιο τρόπο μπορούσατε να είστε παρόντες στον Μυστικό Δείπνο ή να στέκεσαι στην αυλή της Κλεοπάτρας;

Στην πραγματικότητα δεν μπορείτε, εκτός ίσως από το να το φανταστείτε, αλλά έχετε μια ευκαιρία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, να βρεθείτε δίπλα στους πρωταγωνιστές μεγάλων ιστορικών στιγμών.

Όλα μπορούν να συμβούν όταν η τεχνολογία μπαίνει στην υπηρεσία της ψυχαγωγίας.

Ο κινηματογραφιστής Duncan Thomse, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Midjourney, που μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικά ψεύτικες εικόνες, μοιράστηκε μια σειρά αρκετά ρεαλιστικών εικόνων ιστορικών προσώπων να τραβούν selfieς φωτογραφίες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω λογισμικό πρόσφατα «αναστάτωσε» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία με τη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου, όπου εμφανίζεται να φορά ένα πανάκριβο λευκό μπουφάν Balenciaga, και την άλλη όταν υποτίθεται ότι απαθανάτισε τη στιγμή της «σύλληψης» του Ντόναλντ Τραμπ…

Οι εικόνες δείχνουν επίσης χαμογελαστούς στρατιώτες στη μάχη του Βατερλώ μαζί με έναν επίσης χαμογελαστό Ναπολέοντα. «Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά και όλοι με τους οποίους έχω μοιραστεί τη δουλειά μου δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο πραγματικές φαίνονται πραγματικά οι εικόνες», δήλωσε ο Thomsen.

«Έχω κάνει την Κλεοπάτρα, τη βασίλισσα Ελισάβετ Α ́, τον Ερρίκο Η ́, τον Ιησού και πολλούς άλλους».

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει θραύση στη βιομηχανία εικόνας, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ρεαλιστικό περιεχόμενο απλώς λέγοντας στο σύστημα τι θέλει.

Ωστόσο, αν και οι εικόνες είναι εκπληκτικές, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει τα σημάδια ότι είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Στη selfie του Μυστικού Δείπνου, τα μάτια του Ιησού και μερικών από τους Αποστόλους είναι παραμορφωμένα, μαζί με έναν άνδρα μπροστά που έχει μόνο τέσσερα δάχτυλα.

Οι λεπτομέρειες στα μαλλιά και οι σκιές στο τραπέζι δείχνουν πόσο ισχυρή είναι η τεχνολογία.

Παρόμοια λάθη εντοπίζονται στη selfie της Κλεοπάτρας, όπου οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλά ή πολύ λίγα δάχτυλα, κάτι που φαίνεται να είναι η πτώση μεταξύ των εικόνων που δημιουργούνται.

Οι γυναίκες έχουν επίσης πάρα πολλά δόντια, κάτι που φαίνεται στα ιστορικά πρόσωπα του Thomsen.

Ένας άντρας που χαμογελάει μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ έχει περισσότερα δόντια από το φυσιολογικό, μαζί με μερικούς από τους στρατιώτες στις άλλες selfies.

Ο Thomsen ώθησε επίσης το AI Art Universe να δημιουργήσει μια εικόνα των Νεάντερταλ που τραβούν μια selfie μέσα σε μια σπηλιά, η οποία θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο ρεαλιστικές λήψεις που έχει δει ο κόσμος για τα αρχαία είδη.

Ειδικοί στη κυβερνοασφάλεια, ωστόσο δεν συμμερίζονται τους ψυχαγωγικούς σκοπούς, επισημαίνοντας ότι το deepfake AI - το οποίο μπορεί να δημιουργήσει υπερ-ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο ανθρώπων - έχει τη δυνατότητα να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την εθνική ασφάλεια, σε επίπεδο υπονόμευσης της εμπιστοσύνης του πληθυσμού σε δημοκρατικούς θεσμούς και ΜΜΕ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved