ΚΟΣΜΟΣ

Εξέγερση σε φυλακή της Χιλής

Εξέγερση σε φυλακή της Χιλής
Τουλάχιστον 43 κρατούμενοι και 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν στην διάρκεια εξέγερσης που ξέσπασε σε φυλακή στην πρωτεύουσα της...

Τουλάχιστον 43 κρατούμενοι και 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν στην διάρκεια εξέγερσης που ξέσπασε σε φυλακή στην πρωτεύουσα της Χιλής.

Η αστυνομία κατάφερε να ελέγξει μετά από αρκετές ώρες κι αφού χρησιμοποίησε εκτενώς λαστιχένιες σφαίρες, χημικά και ρόπαλα, την κατάσταση στη φυλακή, όπως μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

Η φυλακή χρησιμοποιείται για την προφυλάκιση υπόπτων στην διάρκεια ερευνών. Η εξέγερση ξέσπασε όταν φρουροί άρχισαν έρευνα σε πτέρυγες της φυλακής για τον εντοπισμό ειδών που μπαίνουν σε αυτή λαθραία όπως κινητά τηλέφωνα, όπλα και ναρκωτικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Κρατούμενοι αντιστάθηκαν με αυτοσχέδια σπαθιά, πετώντας πέτρες και κραδαίνοντας δαυλούς, είπαν αξιωματούχοι.

Οι καπνοί και ο ήχος των πυροβολισμών ώθησε εκατοντάδες ανάστατους συγγενείς κρατουμένων να συγκεντρωθούν έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι φυλακές στη Χιλή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υπερπληθυσμού, με αποτέλεσμα οι εντάσεις να κλιμακώνονται σε εκρηκτικά επίπεδα.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να προωθήσει μέτρα για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων ανεγείροντας νέες φυλακές.

Ροή Ειδήσεων