ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό - Πάπας Φραγκίσκος: Eίναι άρρωστος και ακυρώνει όλο το πρόγραμμά του

Βατικανό - Πάπας Φραγκίσκος: Eίναι άρρωστος και ακυρώνει όλο το πρόγραμμά του

Πάπας Φραγκίσκος: Σύμφωνα με το Βατικανό, την Παρασκευή (26/05) είναι άρρωστος - «Αναγκαστικά θα ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες» ανακοίνωσε η Καθολική Εκκλησία

Μετά από ένα γεμάτο απόγευμα με πολλά ραντεβού την προηγούμενη μέρα (Πέμπτη 25/05), ο Πάπας Φραγκίσκος δεν πραγματοποίησε καμία συνάντηση την Παρασκευή το πρωί (26/05) λόγω πυρετού, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ανέφερε ότι «λόγω πυρετού, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν συμμετείχε στη λειτουργία και δεν ήρθε σε επαφή με τους πιστούς», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την υγεία του ποντίφικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες λόγω βρογχίτιδας τον περασμένο Μάρτιο και ακολούθησε θεραπεία με αντιβιοτικά για να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να μπορέσει να συμμετάσχει στις λειτουργίες για το Πάσχα των Καθολικών.

Όπως αναφέρει η DailyMail, το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου δεν έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, όπως συνηθίζεται, κάτι που εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν αρκετά κουρασμένος σε μια συνάντηση που είχε με φοιτητές χθες Πέμπτη στο Βατικανό. Πιθανότατα να ήταν τα συμπτώματα πυρετού, που ανακοίνωσε ο Ματέο Μπρούνι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης με χρόνια βρογχίτιδα και άσθμα, ασθένειες που τον κράτησαν πίσω στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα των Καθολικών. Όπως είναι φυσικό, τα νέα για την υγεία του ανησυχούν τους πιστούς…

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητο εισέβαλε στο Βατικανό - Η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το ειρηνευτικό σχέδιο των δέκα σημείων - Στήριξη από Ιταλία και Βατικανό

Ιταλία: Στη Ρώμη σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Συναντήσεις με Ματαρέλα, Μελόνι και πάπα Φραγκίσκο