ΚΟΣΜΟΣ

Τίνα Τέρνερ: Όταν ήρθε στην Αθήνα το 1990 – Τα σπάνια πλάνα από την άφιξη στο Ελληνικό

Τίνα Τέρνερ: Όταν ήρθε στην Αθήνα το 1990 – Τα σπάνια πλάνα από την άφιξη στο Ελληνικό

Το 1990 η Τίνα Τέρνερ έδωσε μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα συγκεντρώνοντας 40.000 κόσμο στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σούπερ σταρ που έφυγε στα 83 της, είχε προκαλέσει «σεισμό» παρότι ήταν τέλος Αυγούστου…

Ήταν 28 Αυγούστου όταν η Τίνα Τέρνερ απογείωσε την Αθήνα με μία μεγαλειώδη συναυλία. Μία ημέρα νωρίτερα, η τότε 50χρονη σταρ, είχε φτάσει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και στη συνέχεια είχε περιηγηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Είχα διαβάσει κάποια πράγματα πριν από χρόνια. Ο ξεναγός μου μίλησε για τον πολιτισμό σας και την ιστορία σας. Δεν είχα έρθει ξανά εδώ, αν και ταξιδεύω πάρα πολύ. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που ήρθα», είχε δηλώσει στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ΕΡΤ και την Ειρήνη Νικολοπούλου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο «The Foreign Affair - Farewell Tour», η οποία περιλάμβανε 116 στάσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρήθηκε η αποχαιρετιστήρια στην καριέρα της, είχε προγραμματιστεί και η συναυλία της Αθήνας.

Η προπώληση εισιτηρίων άγγιξε τις 20.000 ενώ υπολογίζεται ότι την ώρα της συναυλίας μέσα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν πάνω από 40.000 κόσμου!