ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Live η πρώτη δημόσια συνεδρίασή της πριν την έκθεση για τα UFO

nasa
screenshot

Nasa: Εκατοντάδες πιλότοι στρατιωτικών μαχητικών αεροσκαφών έχουν αναφέρει ότι συνάντησαν ασυνήθιστα αντικείμενα που ταξίδευαν με μεγάλες ταχύτητες χωρίς φαινομενικά καμία μέθοδο πρόωσης, προκαλώντας σύγχυση στους επιστήμονες και τους στρατιωτικούς αναλυτές

Μια ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε από τη NASA για να μελετήσει τα άγνωστα ανώμαλα φαινόμενα, γνωστά ως UAP ή UFO, συνεδριάζει δημοσίως για πρώτη φορά από τότε που συγκροτήθηκε πέρυσι.

Η 16μελής ομάδα μελέτης πρόκειται να δημοσιεύσει μια έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα της εννεάμηνης έρευνάς της αργότερα αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε η διαστημική υπηρεσία νωρίτερα αυτό το μήνα. Η συνεδρίαση της Τετάρτης αντιπροσωπεύει τις "τελικές διαβουλεύσεις" της ομάδας πριν από την έκδοση της έκθεσης.

Η NASA ορίζει το UAP ως "παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη". Εκατοντάδες πιλότοι στρατιωτικών μαχητικών αεροσκαφών έχουν αναφέρει ότι συνάντησαν ασυνήθιστα αντικείμενα που ταξίδευαν με μεγάλες ταχύτητες χωρίς φαινομενικά καμία μέθοδο πρόωσης, προκαλώντας σύγχυση στους επιστήμονες και τους στρατιωτικούς αναλυτές που αγωνίζονται να εξηγήσουν την προέλευσή τους.

Το θέμα έχει κερδίσει μεγαλύτερη προσοχή από τον στρατό και τους νομοθέτες τα τελευταία χρόνια με τη δημοσίευση πολυάριθμων βίντεο που δείχνουν τα μυστηριώδη αντικείμενα. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συγκρότησε τη δική του ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις συναντήσεις.

Η ομάδα μελέτης της NASA συγκροτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για να "θέσει τις βάσεις για μελλοντική μελέτη σχετικά με τη φύση των UAP για τη NASA και άλλους οργανισμούς", ανέφερε τότε η υπηρεσία. Η έρευνά της βασίστηκε αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένο υλικό.

Δείτε live