ΚΟΣΜΟΣ

Έφεση κατέθεσε η Air France

Έφεση κατέθεσε η Air France
Έφεση κατέθεσε η Air France στην απόφαση που καταδικάζει την αμερικανική αεροπορική εταιρία Continental για το πολύνεκρο δυστύχημα του..

Έφεση κατέθεσε η Air France στην απόφαση που καταδικάζει την αμερικανική αεροπορική εταιρία Continental για το πολύνεκρο δυστύχημα του Κονκόρντ το 2000 στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο νομικός της σύμβουλος.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 6 Δεκεμβρίου, η Continental Airlines είχε ανακοινώσει πως θα καταθέσει έφεση. Η αμερικανική αεροπορική εταιρία καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 200.000 ευρώ για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επίσης να καταβάλει αποζημίωση της τάξεως του 1.000.000 ευρώ στην Air France.

«Καταθέσαμε την έφεση χθες στο εφετείο των Βερσαλιών, διότι η Continental είχε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά απέναντι μας στην πρωτοβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης», τόνισε ο Φερνάντ Γκαρνό. «Ευχόμαστε να έχουμε τα ίδια όπλα με την Continental για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Ήταν επιθετικοί και ανακριβείς σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά τα πραγματικά γεγονότα», πρόσθεσε.

Η Air France με την έφεση αυτή ζητά να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο φάκελο της υπόθεσης και να «αποφύγει κάθε καίριο χτύπημα από την πλευρά του αντιπάλου της», υπογραμμίζει ο Γκαρνό.

Το Κονκόρντ συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Νέα Υόρκη κοντά στο Παρίσι με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 113 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων