ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά - Παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες

Συναγερμός στη Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά - Παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες

Γαλλία: Παιδιά, ηλικίας 3 ετών, μαχαιρώθηκαν σε μία βάναυση επίθεση σε πάρκο κοντά στη λίμνη Aνεσί, στα νοτιοανατολικά της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Σύρος που ζητούσε άσυλο ο δράστης 

Έξι παιδιά και ένας ενήλικας μαχαιρώθηκαν σε μια παιδική χαρά στο Aνεσί της Άνω Σαβοϊας, σήμερα το πρωί (8/6). Σύμφωνα με το BFMTV, τουλάχιστον τέσσερα παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δύο νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και αρκετοί ενήλικες τραυματίστηκαν. Ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση.

Ο περιφερειακός αντιπρόεδρος Αντουάν Αρμάν περιέγραψε την επίθεση ως «αποτρόπαια» και είπε ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα. Η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, έσπευσε στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ανδρας επιτέθηκε σε μια ομάδα παιδιών σε μια μικρή παιδική χαρά γύρω στις 9.45 π.μ, πριν τον σταματήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι φορούσε τουρμπάνι, ενώ η γαλλική τηλεόραση μετέδωσε πως ήταν Σύρος που ζητούσε άσυλο στη χώρα.

«Αρκετοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, τραυματίστηκαν από έναάτομο οπλισμένο με μαχαίρι σε μια πλατεία στο Aνεσί. Το άτομο συνελήφθη χάρη στην πολύ γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν.

Το BFM TV ανέφερε οτι τα θύματα ήταν ηλικίας 3 ετών. Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι δρόμοι στο σημείο της επίθεση παραμένουν κλειστοί

Σχετικές ειδήσεις