ΚΟΣΜΟΣ

Τελικός Champions League: Συγχαρητήρια Ερντογάν στη Μάντσεστερ Σίτι

Τελικός Champions League: Συγχαρητήρια Ερντογάν στη Μάντσεστερ Σίτι
AP

Champions League: Ο Τούρκος πρόεδρος παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν

Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι εδώ και λίγες ώρες η Μάντσεστερ Σίτι που κατάφερε να επιβληθεί της Ίντερ στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, στον τελικό του Champions League 1-0, κατακτώντας έτσι το κύπελλο και κάνοντας παράλληλα το τρεμπλ, καθώς, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα νωρίτερα στη σεζόν πανηγύρισε τόσο την Premier League, όσο και το FA Cup.

Καθώς ο τελικός της σπουδαίας Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη δε θα μπορούσε να λείπει από το γήπεδο ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και παρακολούθησε τον αγώνα από τις κερκίδες, μαζί με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μετά το τέλος του αγώνα και την νίκη της Μάντσεστερ Σίτι, ο πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε το δικό του συγχαρητήριο μήνυμα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει σε όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση στην Κωνσταντινούπολη, το «λίκνο των πολιτισμών», όπως την αποκάλεσε.

«Συγχαρητήρια στην Μάντσεστερ Σίτι για τη νίκη της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μίας από της μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως, που διεξήχθη στο Στάδιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, το λίκνο των πολιτισμών, την αγαπημένη της Τουρκίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που απέδειξαν για άλλη μία φορά πόσο φιλόξενη είναι η Τουρκία και συνεισέφεραν στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής διοργάνωσης», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος.