ΚΟΣΜΟΣ

"Ταξίδι στο μέλλον" για μια 17χρονη Βρετανίδα

"Ταξίδι στο μέλλον" για μια 17χρονη Βρετανίδα
Πολύ τυχερή στάθηκε μια 17χρονη σπουδάστρια στην Βρετανία, όταν έπεσε στα χέρια της ένα σπάνιο κέρμα των 50 πενών,...

Πολύ τυχερή στάθηκε μια 17χρονη σπουδάστρια στην Βρετανία, όταν έπεσε στα χέρια της ένα σπάνιο κέρμα των 50 πενών, το οποίο φέρει πάνω του τη χρονολογία του επόμενου έτους, του 2011!

Το κέρμα ανήκει σε μια σειρά νομισμάτων περιορισμένων κομματιών -μόνο 29 υπάρχουν- τα οποία εξέδωσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας, προς τιμήν των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, που φιλοξενεί το Λονδίνο.

Το νόμισμα βρισκόταν ανάμεσα στα ρέστα που πήρε η κοπέλα από το ταμείο του εστιατορίου στο κολέγιο όπου φοιτά. Ήταν ιδιαίτερα λαμπερό, γι’ αυτό της τράβηξε την προσοχή και άρχισε να το παρατηρεί.

«Νόμιζα ότι ταξίδεψα στο μέλλον, όταν είδα ότι η ημερομηνία κατασκευή ήταν το 2011», δήλωσε η περιχαρής Σάρα Λεγκ, η οποία έδειχνε το νόμισμα στους φίλους της, μην μπορώντας να πιστέψει τι κρατούσε στα χέρια της.

Η κυκλοφορία των συγκεκριμένων νομισμάτων έχει ξεκινήσει σταδιακά από τον Οκτώβριο, οπότε οι Βρετανοί θα κοιτάζουν πολύ προσεκτικά τα «ψιλά» τους από εδώ και στο εξής.

Η 17χρονη κοπέλα σκοπεύει να πουλήσει το νόμισμα σε κάποιον συλλέκτη και με τα χρήματα που θα πάρει να πληρώσει τα δίδακτρα για το πανεπιστήμιο, μόλις ολοκληρώσει τη φοίτησή της στο κολέγιο της πόλης, όπου μένει.