ΚΟΣΜΟΣ

Bερολίνο: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, πηδώντας από φλεγόμενο κτήριο (βίντεο)

Bερολίνο: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, πηδώντας από φλεγόμενο κτήριο (βίντεο)

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο όταν πήδηξαν κυριολεκτικά στο κενό από τον 12ο όροφο κτηρίου στο Βερολίνο το οποίο είχε πιάσει φωτιά. 

Όπως μεταδίδει το Associated press, την Παρασκευή, 28/7, ξέσπασε πυρκαγιά στον 10ο όροφο ενός 15όροφου κτηρίου στην περιοχή Κρόιτζμπεργκ. Οι καπνοί έπνιξαν τα διαμερίσματα και οι ένοικοι προσπάθησαν να φύγουν πανικόβλητοι.

Σύμφωνα με τις αρχές, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, αντίκρυσαν δύο ανθρώπους να «κρέμονται» κυριολεκτικά έξω από φλεγόμενα παράθυρα.

«Είδαμε δύο ανθρώπους να προσπαθούν να γλυτώσουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τζέιμς Κλάιν στο τοπικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB.

Το ζευγάρι «πήδηξε από το παράθυρο πολύ, πολύ γρήγορα». Το συγκεκριμένο φλεγόμενο διαμέρισμα βρισκόταν σχεδόν 30 μέτρα πάνω από το έδαφος, δήλωσε ο Κλάιν. Και οι δύο «πέθαναν ακαριαία, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης» συμπλήρωσε.

Αρκετά άτομα κατάφεραν να γλυτώσουν και να σωθούν, πολλά από αυτά κατεβαίνοντας τις σκάλες, μέσα από τους καπνούς.

Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος πάνω από 100 πυροσβέστες, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν τη φωτιά.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για το τι προκάλεσε τη φωτιά ή για την ταυτότητα των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.