"Χτύπημα" στην Καμόρα

Επιτυχία της ιταλικής αστυνομίας αποτελεί η σύλληψη 16 μελών της ναπολιτάνικης μαφιόζικης οργάνωσης Καμόρα. Μεταξύ

Επιτυχία της ιταλικής αστυνομίας αποτελεί η σύλληψη 16 μελών της ναπολιτάνικης μαφιόζικης οργάνωσης Καμόρα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρεις αδελφές, μέλη της συμμορίας Άρπεα, η οποία ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στα προάστια της Νάπολης.

Ο αρχηγός της Άρπεα, Βιτσέντζο, βρίσκεται στη φυλακή μαζί με τους τέσσερις αδελφούς του, οπότε οι αδελφές της οικογένειας είχαν αναλάβει σημαντικό ρόλο στη συμμορία.

Οι τρεις γυναίκες, η 47χρονη Πατρίτσια, η 41χρονη Τζουζεπίνα και η 33χρονη Λένα κρατούσαν το ταμείο της συμμορίας και ήλεγχαν την κίνηση των μετρητών. Η Λένα έπαιζε το ρόλο "εκπροσώπου" του Βιτσέντζο, ενώ η Τζουζεπίνα ήλεγχε τους δρόμους και τις πλατείες της συνοικίας όπου η συμμορία πωλούσε ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη.

Πρόκειται για πρακτική που ακολουθείται όλο και πιο συχνά την τελευταία 20ετία στους κόλπους της Καμόρα, όταν οι γυναίκες καλούνται να αναλάβουν τις θέσεις των αδελφών, των πατέρων ή των συζύγων τους, για την περίοδο που αυτοί συλλαμβάνονται και εκτίουν μεγάλες ποινές κάθειρξης.