Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Η Κομιντέρν το ‘34 είχε αποφασίσει για 3 έθνη

NEWSBOMB

Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Η Κομιντέρν το ‘34 είχε αποφασίσει για 3 έθνη

Ο Μακεδονισμός έγινε ασπίδα για τον πληθυσμό μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα  με πλύση εγκεφάλου μετέτρεψε το (γεωγραφικό) όνομα Μακεδονία σε εθνικότητα  ως οντότητα.

Αυτό δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους ο καθηγητής ιστορίας Γκεόργκι Μάρκοφ, μέλος της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

«Γνωρίζουμε ότι αποφασίστηκε στην Κομιντέρν το 1934 η δημιουργία τριών εθνών- στη Δοβρουτσά, στη Θράκη και στη Μακεδονία.

Αυτή ήταν η συνταγή του Τίτο μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλησε να δημιουργήσει ένα μακεδονικό έθνος κάνοντας πλύση εγκεφάλου και μετατρέποντας τον γεωγραφικό όρο Μακεδονία σε εθνικότητα ως οντότητα».

«Όταν χάσαμε τον πόλεμο, μετά από το βασιλιά Αλέξανδρο της Σερβίας εμφανίστηκε ο Στρατάρχης Τίτο. Τότε ο Μακεδονισμός έγινε ασπίδα για τον πληθυσμό ( της περιοχής Βαρντάρσκας), μετά τον πόλεμο γιατί το Τίτο του είπε:

«Εγώ δεν μπορώ να πω, όπως είπε ο βασιλιάς Αλεξαντάρ να γίνετε Σέρβοι, αφού δεν είστε Σέρβοι, αλλά δεν είστε ούτε και Βούλγαροι» και τότε βγήκε ο Μακεδονισμός ως ασπίδα. Τη θεωρία αυτήν την ενστερνίστηκε μια ελίτ των λεγόμενων ακαδημαϊκών και ιστορικών και με τη χρήση της αντι-βουλγαρικής προπαγάνδας, εξασφάλιζαν μια καλή ζωή στα Σκόπια», επεσήμανε ο Ακαδημαϊκος Μάρκοφ.

πηγη ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved