Θα αγιοποιηθεί ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄

Newsroom Newsroom

Θα αγιοποιηθεί ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄

Όλα δείχνουν πως ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' επιθυμεί να αγιοποιήσει τον πρώην Ποντίφικα Παύλο ΣΤ'. Μάλιστα ο Πάπας ξεκίνησε τις διαδικασίες υπογράφοντας παπικό έδικτο με το οποίο αναγνωρίζονται «οι ηρωικές αρετές» του ενός από τους δύο Ποντίφικες του Συνοδικού Συνεδρίου Βατικανό 2 (1962/65), μαζί με τον Ιωάννη ΚΓ'.

Ο Ιταλός Τζοβάνι Μπατίστα Μοντίνι, ο οποίος διοίκησε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία το 1963, έπειτα από τον θάνατο του Ιωάννη ΚΓ' , έως το 1978. Στη διάρκεια της θητείας του εκλήθη να αντιμετωπίσει πολλά ακανθώδη θέματα που αφορούσαν την ανανέωση της Εκκλησίας μετά το Βατικανό 2.

Ο Βενέδικτος υπέγραψε το διάταγμα μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον προϊστάμενο της Συγκλήτου για την εξέταση των αγιοποιήσεων καρδινάλιο Άντζελο Αμάτο.

Με την υπογραφή του παπικού εδίκτου, η υπόθεση του Ιταλού Πάπα κάνει ακόμη ένα βήμα για την ανακήρυξή του σε άγιο. Το μόνο που απομένει είναι να του αποδοθεί ένα θαύμα, προκειμένου να αρθεί η παραμικρή αμφιβολία για την αγιοποίηση.

Η αγιοποίηση ενδέχεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο έτος, με την ευκαιρία του «Έτους Πίστεως», αποτελώντας επίσης άλλον έναν τρόπο ώστε να αποδώσει ο Γερμανός Ποντίφικας επιπλέον τιμές στο Συνοδικό Συνέδριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved