ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Έσπασε το κάθισμα της ρόδας και έπεσαν στο κενό

ΣΟΚ:  Έσπασε το κάθισμα της ρόδας και έπεσαν στο κενό

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και ακόμη επτά άτομα τραυματίστηκαν σε ατύχημα που σημειώθηκε χθες Σάββατο στην ρόδα ενός θεματικού πάρκου στην πόλη Ροζάριο της κεντρικής Αργεντινής.

Τα θύματα είναι δύο αδελφές, ηλικίας 12 και 14 ετών. Τρεις από τους τραυματίες είναι επίσης παιδιά και σύμφωνα με την εφημερίδα La Capital της Ροζάριο, ένα από τα παιδιά είναι σοβαρά τραυματισμένο.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ένα από τα καθίσματα της ρόδας έσπασε όταν βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο της και συγκεκριμένα σε ύψος 25 μέτρων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

"Το κάθισμα βρισκόταν στην κορυφή (της ρόδας) όταν έσπασε, ο κόσμος έπεσε και το κάθισμα διαλύθηκε στο έδαφος και προσγειώθηκε εκεί που ο κόσμος σχημάτιζε ουρά περιμένοντας να ανέβει στην ρόδα. Ήταν φοβερό", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ρόδα είχε εμφανίσει προβλήματα πριν από μία εβδομάδα κι είχε επισκευαστεί προτού τεθεί πάλι σε λειτουργία.

Αυτό είναι το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται μέσα σε μία εβδομάδα στην πόλη αυτή που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες. Η κατάρρευση μίας δεκαόροφης πολυκατοικίας από έκρηξη φυσικού αερίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 60.

Η La Capital έγραψε ότι οι διασώστες οι οποίοι εργάζονταν στα χαλάσματα του κτιρίου έσπευσαν στο θεματικό πάρκο χθες για να βοηθήσουν τα θύματα του ατυχήματος.