Νέα χιονοθύελλα πλήττει τις Βορειοανατολικές ΗΠΑ

 Νέα χιονοθύελλα  πλήττει τις Βορειοανατολικές ΗΠΑ

Τα αποθέματα αλατιού άρχισαν να λιγοστεύουν στις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής, όπου μια νέα χιονοθύελλα προκάλεσε σήμερα την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων και πολυάριθμα προβλήματα στις μετακινήσεις για εκατομμύρια Αμερικανούς.

 

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί και πάλι στις πολιτείες του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, όπου οι αρχές έκλεισαν έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. «Η έλλειψη αλατιού περιπλέκει την κατάσταση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Στο Νιου Τζέρσεϊ, η μείωση των αποθεμάτων αλατιού, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των δρόμων από το χιόνι, απασχολεί επίσης τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο. Στα τέλη Ιανουαρίου, η Πολιτεία αυτή είχε χρησιμοποιήσει 277.000 τόνους αλατιού, 18.000 περισσότερους σε σχέση με τον περσινό χειμώνα.

XION2923489243

Ο κυβερνήτης του Κονέτικατ (βορειανατολικές ΗΠΑ), Ντάνιελ Μαλόι, έδωσε εντολή σήμερα σε όλους τους μη απαραίτητους δημοσίους υπαλλήλους να μην προσέλθουν στις εργασίες τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Πολλά σχολεία επίσης παρέμειναν κλειστά.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε μια τεράστια έκταση από την Αϊόβα στα κεντρικά έως τη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενες σε κάποιες περιοχές από χιονόνερο.

Περισσότερες από 2.400 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ τα αεροδρόμια όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα ήταν εκείνα της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και της Βοστόνης.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άμβλυνση των ακραίων καιρικών φαινομένων για ένα μικρό διάστημα, αλλά προειδοποιούν για την πιθανότητα μια νέα χιονοθύελλα να πλήξει τις βορειοανατολικές πολιτείες το Σαββατοκύριακο.