Επιχείρηση σε ΗΠΑ - Ιταλία για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης

Επιχείρηση σε ΗΠΑ - Ιταλία για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης

Είκοσι τέσσερα φερόμενα ως μέλη συμμοριών στις ΗΠΑ και την Ιταλία συνελήφθησαν την Τρίτη, καθώς αστυνομικοί από τις δύο χώρες αποκάλυψαν μία νέα συμμαχία λαθρεμπορίου ναρκωτικών μεταξύ της Καλαβρίας μαφίας και ενός διαβόητου συνδικάτου εγκλήματος της Νέας Υόρκης.

Σε μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Νέα Γέφυρα» (New Bridge), το FBI και η ιταλική αστυνομία συνέλαβαν 7 άτομα στη Νέα Υόρκη και 17 στην Ιταλία, ενώ τουλάχιστον 40 ακόμα άνθρωποι ειδοποιήθηκαν ότι έχουν τεθεί υπό έρευνα.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα, ανακοίνωσε το FBI. Αναφέρεται επίσης ότι οι ύποπτοι συμμετείχαν σε ένα διακρατικό δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης.

«Οι δύο εγκληματικές ομάδες συνεργάστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν ένα σχέδιο διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας», δήλωσε ο Τζορτζ Βενιζέλος, επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη.

«Η Ντραγκέτα αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη, περίπλοκη και ύπουλη εγκληματική οργάνωση με πλοκάμια όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η Λορέτα Λιντς, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Το 2008, μία άλλη κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Παλαιά Γέφυρα» (Old Bridge), οδήγησε στη σύλληψη 80 μαφιόζων από τη Σικελία και τη Νέα Υόρκη.