Ινδία: Μπουνιές και σπρέι πιπεριού μέσα στη Βουλή...(pics+video)

Ινδία: Μπουνιές και σπρέι πιπεριού μέσα στη Βουλή...(pics+video)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε ρινγκ μετατράπηκε η Κάτω Βουλή της Ινδίας, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την δημιουργία ενός νέου ομόσπονδου κρατιδίου.

Η συνεδρίαση του σώματος διακόπηκε λόγω των εκδηλώσεων οργής όταν η κυβέρνηση κατέθεσε προς συζήτηση και ψήφιση ένα σχέδιο νόμου για την δημιουργία του κρατιδίου Τελανγκάνα, το οποίο θα προκύψει από την διαίρεση του νότιου ομόσπονδου κρατιδίου Άντρα Πραντές.

Βουλευτές ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας κι άρχισαν να κραυγάζουν συνθήματα μέσα στην αίθουσα, ενώ στη συνέχεια δύο ομάδες βουλευτών, που τάσσονται υπέρ και κατά της δημιουργίας του νέου κρατιδίου, πιάστηκαν στα χέρια. Κατά την διάρκεια των διαπληκτισμών ο βουλευτής Λαγκανταπάτι Ρατζαγκοπάλ έβγαλε ένα σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησε μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση του σώματος να διακοπεί, είπε ο Ντίνες Τριβέντι, άλλος ένας βουλευτής, στους δημοσιογράφους.

Η χρήση του σπρέι αυτού προκάλεσε ξέσπασμα βήχα σε μέλη της βουλής και σε τρεις εξ αυτών χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ένα άλλο μέλος της κάτω βουλής εκτόξευσε έναν υπολογιστή στην διάρκεια του επεισοδίου.

Η πρόεδρος της βουλής Μέιρα Κουμάρ είπε ότι τα γεγονότα μέσα στη Λοκ Σάμπα «κηλιδώνουν την δημοκρατία» της Ινδίας και διέκοψε όλες τις εργασίες της βουλής για το υπόλοιπο της ημέρας.

«Μου προκαλεί αναστάτωση αυτό που συνέβη. Μας ντρόπιασε. Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία χαίρει θαυμασμού σε όλο τον κόσμο. Αυτό που συνέβη σήμερα την κηλιδώνει», τόνισε η πρόεδρος της ινδικής κάτω βουλής.

Σημειώνεται ότι οι κοινοβουλευτικοί δεν υποβάλλονται ποτέ σε σωματικό έλεγχο όταν εισέρχονται στη Λοκ Σάμπα (Κάτω Βουλή), αλλά τα σημερινά γεγονότα πυροδότησαν εκκλήσεις να υπάρξει αλλαγή των κανόνων.

Ένα μέλος ενός τοπικού κόμματος, του Τελούγκου Ντισάμ, διέψευσε στο μεταξύ ότι τράβηξε μαχαίρι κατά την διάρκεια του επεισοδίου και είπε ότι αυτό που κρατούσε ήταν ένα μικρόφωνο.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ινδίας, η πρόεδρος Κουμάρ εξετάζει το ενδεχόμενο να κινήσει διαδικασίες για την αποπομπή από το σώμα 12 μελών του από το κρατίδιο Άντρα Πραντές.

PHOTO GALLERY