Ρουμανία: Ο πρόεδρος της χώρας ενέκρινε τις παραιτήσεις υπουργών

Ρουμανία: Ο πρόεδρος της χώρας ενέκρινε τις παραιτήσεις υπουργών

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου υπέγραψε σήμερα τα διατάγματα παραίτησης των υπουργών από το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL), το οποίο αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας και διορισμού νέων υπηρεσιακών υπουργών.


Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα ζήτησε σε επτά υπουργεία να τεθούν επικεφαλής υπηρεσιακοί υπουργοί και με ενημέρωσε ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με άλλα πολιτικά κόμματα για τη διασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δήλωσε ο κ. Μπασέσκου, τονίζοντας ότι συμφώνησε να υπογράψει αμέσως τα διατάγματα.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Νικολάε Μπανιτσιόγιου αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, η μέχρι πρότινος υπουργός Κοινωνικού Διαλόγου Αντριάνα Ντόινα Πάνα ορίστηκε υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας, Οικογένειας, Κοινωνικής Προστασίας και Ηλικιωμένων. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Έργων Υποδομών και Ξένων Επενδύσεων Νταν Κόμαν Σόβα ορίστηκε υπηρεσιακός υπουργός Μεταφορών.

Ακόμη, ο μέχρι πρότινος υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Επιστημονικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μινχέα Κόσμιν Κοστόγιου ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού, η μέχρι πρότινος υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ροβάν Μπλουμπ ορίστηκε υπουργός Υδάτων, Δασών και Αλιείας, ο μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μάριους Καζαντσίουτς υπουργός για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Τίτους Κορλάτεαν υπουργός Απόδημων Ρουμάνων.