Συνάντηση ΥπΕξ Ελλάδας Σλοβενίας

Η Ελλάδα και η Σλοβενία έχουν κοινά συμφέροντα στην άμεση γειτονιά μας και συνεργάζονται πολύ στενά για ...

Η Ελλάδα και η Σλοβενία έχουν κοινά συμφέροντα στην άμεση γειτονιά μας και συνεργάζονται πολύ στενά για την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας των Δ. Βαλκανίων στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας “Ατζέντα 2014”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, μετά τη συνάντησή του με τον Σλοβένο ομόλογό του Σάμουελ Ζμπόγκαρ.

Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή πορεία των Δ. Βαλκανίων, σημείωσε και ο Σλοβένος υπουργός, ο οποίος υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Συζήτησαν για συνεργασία στον επιστημονικό τομέα και τον τομέα των μεταφορών και ο κ. Ζμπόγκαρ μάλιστα, αναφέρθηκε στην ιδέα συνδυασμένων θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών της Ελλάδας και της Σλοβενίας με την Κ. Ευρώπη.

Ο Σλοβένος υπουργός δεν έκρυψε τη χαρά του που συνδυάζει την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα ως υπουργός Εξωτερικών, με τη συμμετοχή του, αύριο στον Μαραθώνιο. Αν και έχει πάρει μέρος και σε άλλους μαραθώνιους, όπως είπε, η συμμετοχή του σ' αυτή την ιστορική διοργάνωση, “ήταν ένα ξεχωριστό όνειρο”.

“Ειναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα”, δήλωσε.

“Είναι μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης, 2500 χρόνια μετά τη Μάχη του Μαραθώνα, είναι γιορτή για τη δημοκρατία μας “, είπε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος θα δώσει επίσης το “παρών” στον αυριανό Μαραθώνιο.