ΚΟΣΜΟΣ

Σουμάχερ: Κρεμάστηκε στο κελί του ο ύποπτος για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του

Σουμάχερ: Κρεμάστηκε στο κελί του  ο ύποπτος για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του

Ένας άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλας 1 Μίχαελ Σουμάχερ βρέθηκε σήμερα απαγχονισμένος μέσα στο κελί του, σε φυλακή της Ζυρίχης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας.


Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ήταν στέλεχος της ελβετικής εταιρείας αεροδιακομιδών Rega, η οποία είχε αναλάβει τη μεταφορά του Σουμάχερ από τη Γαλλία στην Ελβετία, μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο ύποπτος που φέρεται ότι ήταν μάνατζερ στην εταιρεία συνελήφθη την Τρίτη, μετά από έρευνα μιας ειδικής υπηρεσίας για την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο, όμως η σύλληψη αυτή δεν ανακοινώθηκε στον Τύπο. Ανακρινόμενος από αστυνομικούς την ίδια ημέρα, είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Σήμερα, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του.

Η έρευνα για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ οδήγησε τους αστυνομικούς στη διεύθυνση IP που χρησιμοποίησε ο δράστης. Η διεύθυνση αυτή διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή της εταιρείας Rega η οποία, προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια τον πρωταθλητή, είχε πάρει έναν ιατρικό φάκελο που είχαν ετοιμάσει για το σκοπό αυτό οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ όπου νοσηλευόταν ο Μίχαελ Σουμάχερ μέχρι τότε.

Για λόγους διακριτικότητας η οικογένεια του Σουμάχερ δεν θέλησε να γίνει η μεταφορά του με ελικόπτερο αλλά με απλό ασθενοφόρο. Μετά τη μεταφορά από τη Rega, ένας άγνωστος επιχείρησε να πουλήσει, έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ, τον ιατρικό φάκελο σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Η εισαγγελία της Ζυρίχης διευκρίνισε ότι, παρά την αυτοκτονία του, ο ύποπτος "θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου" και τόνισε ότι από την έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν μόνο ένα πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: Στο σφυρί το ιδιωτικό τζετ του Μίκαελ Σουμάχερ