ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Λαβρόφ: Αποστολή  ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η Ουκρανία «έχει συμφωνήσει κατ’ αρχήν» στην αποστολή μιας δεύτερης ρωσικής οχηματοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνονται συγκρούσεις, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


«Λάβαμε μια απάντηση μέσω μιας διακοίνωσης του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο εξέφρασε κατ’ αρχήν τη συμφωνία του στην πρότασή μας για αποστολή μιας ανθρωπιστικής οχηματοπομπής», επεσήμανε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μια ομάδα επαφής, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ουκρανίας, των ανταρτών, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες για να βρεθεί μια συμφωνία» για τα θέματα ασφαλείας της δεύτερης ρωσικής οχηματοπομπής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λαβρόφ διαβεβαίωσε επίσης ότι η Μόσχα «σκοπεύει να συνεννοηθεί για όλες τις διαδικασίες με την Ουκρανία με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ)».

Η πρώτη ρωσική οχηματοπομπή, στην οποία συμμετείχαν 280 φορτηγά τα οποία σύμφωνα με τη Μόσχα μετέφεραν επισιτιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, πέρασε πριν μία εβδομάδα τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα χωρίς τη συμφωνία του Κιέβου και χωρίς να έχει λάβει επιβεβαίωσε από τη ΔΕΕΣ. Τότε το Κίεβο είναι καταγγείλει την «άμεση επέμβαση» της Ρωσίας στο έδαφός του.

Διαβάστε επίσης: Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ουκρανία