Ινδία: Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα - Φόβος για πλημμύρες (vids+pics)

 Ινδία: Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα  - Φόβος για πλημμύρες (vids+pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τουλάχιστον 24 νεκρούς θρηνεί η Ινδία από τον ισχυρό τυφώνα που σάρωσε τις ανατολικές ακτές της χώρας, την ώρα που η καταιγίδα έχει εξασθενίσει και κατευθύνεται προς την ενδοχώρα, αφήνοντας ωστόσο πίσω της μεγάλες καταστροφές και προκαλώντας φόβους ότι καταρρακτώδεις βροχές ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες.

Με ανέμους που έφθασαν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, ο κυκλώνας Χουντχούντ έπληξε τις ακτές των κρατιδίων Άντρα Πραντές και Οντίσα, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στο λιμάνι του Βισαχαπατνάμ, όπου ζουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι, οι Αρχές ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις αρωγής, ενώ συνεργεία άρχισαν να απομακρύνουν τα δέντρα που είχαν ξεριζωθεί, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στους δρόμους.

Παράλληλα, αποκαταστήθηκαν οι ζημιές στα δίκτυα ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών, ενώ καθαρίστηκαν τα συντρίμμια περιλαμβανομένων των πινακίδων και των μεταλλικών στεγών που είχαν ξεκολλήσει από τα κτίρια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

«Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα χρειαστούν προκειμένου να αποκαταστήσω τις ζημιές στην επιχείρησή μου. Έχω χάσει τα πάντα», δήλωσε ένας έμπορος στο Βισαχαπατνάμ.

Την ίδια ώρα, τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από τα λίγα βενζινάδικα που άνοιξαν ξανά έπειτα από δύο ημέρες, ενώ οι κάτοικοι πανικόβλητοι έσπευσαν να αγοράζουν προϊόντα όπως γάλα, κεριά και κηροζίνη σε διάφορες περιοχές.

Ελάχιστα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, ενώ τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει λόγω των διακοπών στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές οι πρώτες έρευνες αποκάλυψαν ότι χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ εκτεταμένες ζημίες έχουν υποστεί οι καλλιέργειες μπανάνας, ζαχαρότευτλου και ρυζιού.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν, δε, την τρίτη συνεχόμενη νύχτα στα καταφύγια εξαιτίας των ζημιών στα σπίτια τους ή την έλλειψη τροφίμων και καθαρού πόσιμου νερού στα χωριά τους.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, ο Χουντχούντ έχει εξασθενίσει, αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική Ινδία και χιονοπτώσεις στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Διαβάστε ακόμα:

Συρία: Αντάρτες κυνηγούν και σκοτώνουν μαχητές του ΙΚ

 

PHOTO GALLERY
Video 1

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα - Φόβος για πλημμύρες (vids+pics)