Στους δρόμους… όλοι οι Καταλανοί - Ζήτησαν τη διεξαγωγή πρόωρων τοπικών εκλογών

Στους δρόμους… όλοι οι Καταλανοί - Ζήτησαν τη διεξαγωγή πρόωρων τοπικών εκλογών

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο της Βαρκελώνης απαιτώντας τη διεξαγωγή πρόωρων περιφερειακών εκλογών, μετά την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Περίπου 110.000 άνθρωποι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης σε μια ογκώδη πολιτική διαμαρτυρία υπό τον τίτλο «τώρα είναι η ώρα» και η οποία διοργανώθηκε από το Omnium Cultural –μια Καταλανική πολιτιστική ένωση- και την Εθνοσυνέλευση της Καταλονίας (ANC), η οποία αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Καταλονίας, φορώντας κίτρινες μπλούζες και κουνώντας την Καταλανική σημαία, ενώ μετέφεραν πανό που έγραφαν «τώρα είναι η ώρα» και «είμαστε έτοιμοι».

«Θέλουμε την ανεξαρτησία μας γιατί πληρώνουμε περισσότερα χρήματα στην Ισπανία και η οποία δεν επιστρέφει τίποτα σε μας», είπε ένας διαδηλωτής. «Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε πρόθυμοι να ψηφίσουμε και να κερδίσουμε την ανεξαρτησία μας», πρόσθεσε ένας άλλος συμμετέχοντας στη διαδήλωση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας, Αρτουρ Μας, ακύρωσε το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας που θα διεξαγόταν στις 9 Νοεμβρίου και δήλωσε ότι θα διενεργηθεί μια εναλλακτική ψηφοφορία την ίδια ημερομηνία, για να καθοριστεί το επίπεδο υποστήριξης της απόσχισης.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από ομαδικό βιασμό σε πάρτι!

Έμπολα: Η συγκινητική έκκληση της προέδρου της Λιβερίας

ΗΠΑ: Αστυνομικός φώναξε κοντά του σκύλο για να τον πυροβολήσει! (vid)

Κίνα: Αρκούδα ξερίζωσε το χέρι 9χρονου σε ζωολογικό κήπο!