«Άκαρπες» οι συζητήσεις Ρωσίας - Ουκρανίας - ΕΕ για το φυσικό αέριο

«Άκαρπες» οι συζητήσεις Ρωσίας - Ουκρανίας - ΕΕ για το φυσικό αέριο

Σε αδιέξοδο οδήγησαν οι τριμερείς συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίλυση της διαμάχης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την τιμή πώλησης του ρωσικού φυσικού αερίου.

«Σημειώσαμε σημαντικές προόδους», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, μετά τη λήξη της συνάντησης με τους υπουργούς Ενέργειας της Ουκρανίας Γιούρι Πρόνταν και της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα», στη διάρκεια της νέας συνάντησης των τριών πλευρών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε.

«Σήμερα καταλήξαμε σε μία θέση, την οποία θα συζητήσουν όλες οι πλευρές με τις κυβερνήσεις τους, με τους διευθυντές των εταιρειών που εμπλέκονται και εδώ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο», επεσήμανε επίσης ο Έτινγκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Έχοντας ως βάση αυτό το προσχέδιο κειμένου στην επόμενη συνάντηση, η οποία ελπίζουμε να είναι η τελευταία τριμερής συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα εδώ στις Βρυξέλλες, θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση και θα έχουμε την υπογραφή όλων των πλευρών», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν έπαυσαν τον εκπρόσωπό τους λόγω ΙΚ

Σουηδία: Συνεχίζονται οι έρευνες για το μυστηριώδες υποβρύχιο

Νέες επιθέσεις των τζιχαντιστών - Στα χέρια τους προμήθειες από το διεθνή συνασπισμό!

Μαυροβούνιο: Συνελήφθη ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στα Βαλκάνια

Έμπολα: Ανάρρωσε πλήρως η Ισπανίδα νοσοκόμα

Στο έλεος δολοφονικού τυφώνα η Βρετανία: Δύο νεκροί! (vids+pics)

Έμπολα: Τα λάθη και οι παραλήψεις που «μόλυναν» την Ισπανίδα νοσοκόμα

Νέα θηριωδία των τζιχαντιστών: Λιθοβόλησαν ανδρόγυνο για μοιχεία! (vid)

Ινδία: Άγνωστος πυρπόλησε γυναίκα μέσα σε τρένο!