Ιός Έμπολα: «Θωρακίζεται» το Ιλινόις - Σε καραντίνα τα άτομα «υψηλού κινδύνου»

Ιός Έμπολα: «Θωρακίζεται» το Ιλινόις - Σε καραντίνα τα άτομα «υψηλού κινδύνου»

Σε καραντίνα βάζει η πολιτεία του Ιλινόις όσα άτομα θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» έχοντας έρθει σε επαφή με ασθενείς του ιού Έμπολα.

Το μέτρο αφορά όσους έχουν βρεθεί στη Λιβερία, τη Γουινέα ή τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Η διαταγή θα εφαρμοστεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και θα περιλαμβάνει όσους γιατρούς συμμετείχαν στην περίθαλψη ασθενών με έμπολα στις τρεις παραπάνω χώρες. Προηγουμένως τέτοια άτομα "υψηλού κινδύνου" υπόκειντο σε εθελοντική απομόνωση.

Ο κυβερνήτης Πατ Κουίν εξέδωσε την οδηγία αφού ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι εξέδωσαν τον ίδιο κανόνα για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στα αεροδρόμια της περιοχής της πόλης της Νέας Υόρκης. Ο κανόνας αυτός υπερβαίνει τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες οδηγίες.

Πέντε αεροδρόμια των ΗΠΑ έχουν οριστεί για τους επιβάτες που επιστρέφουν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής: το Ο' Χέαρ του Σικάγο στο Ιλινόι, το Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης και το Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ, το Χαρτ στην Ατλάντα της Τζόρτζια και το Ουάσινγκτον Ντάλες στη Βιρτζίνια.

Διαβάστε επίσης: 

Μαδρίτη: Άφησαν Νιγηριανό να ξεψυχήσει στο αεροδρόμιο λόγω... Έμπολα!