ΚΟΣΜΟΣ

«Πράσινο φως» της Κομισιόν στους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας

«Πράσινο φως» της Κομισιόν στους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας

Τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015, ύστερα από την απόφαση των δύο χωρών να περιορίσουν περαιτέρω τα ελλείμματά τους, τερματίζοντας έτσι μία διαμάχη μεταξύ των Βρυξελλών και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων Παρισιού και Ρώμης, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν αναφέρει ότι δεν εντόπισε καμία περίπτωση «ιδιαίτερα σοβαρής μη συμμόρφωσης» και ως εκ τούτου δεν θα εκδώσει αρνητικές γνώμες.

Σημειώνεται ότι οι χώρες της ευρωζώνης είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν προσχέδιο του προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον επόμενο χρόνο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Κομισιόν βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με Γαλλία και Ιταλία, οι οποίες ανακοίνωσαν τελικά επιπρόσθετα μέτρα για την μείωση του ελλείμματός τους.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως μετέδωσε το Reuters, είχε χαρακτηρίσει τις επιστολές που έστειλαν Γαλλία και Ιταλία για τις τροποποιήσεις στα σχέδια προϋπολογισμού του 2015 «χρήσιμες και εποικοδομητικές συνεισφορές» σε μια διαδικασία που διασφαλίζει ότι οι προϋπολογισμοί ανταποκρίνονται στους στόχους της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμα:

Βραζιλία: Πολύνεκρη σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό

Ινδία: Ποδοπατήθηκε από ελέφαντα, προσπαθώντας να βγάλει selfie!

Ουαλία: Τον καταδίκασαν για βίντεο γυναίκας που έκανε σεξ με... τίγρη!

Οι τζιχαντιστές έκαναν τον Κάντλι πολεμικό ανταποκριτή στο Κομπάνι (vid)

Οπλισμένοι κλόουν σπέρνουν τον τρόμο σε Ευρώπη και Αμερική! (vids+pics)

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!