Σε αποκατάσταση της αλήθειας ελπίζει η Μαρτίν Ομπρί

Την ελπίδα ότι η αμερικανική δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει ήδη από σήμερα «όλη την αλήθεια που θα επιτρέψει στον Ντομινίκ Στρος-Καν να βγει από τον εφιάλτη»...

Την ελπίδα ότι η αμερικανική δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει ήδη από σήμερα «όλη την αλήθεια που θα επιτρέψει στον Ντομινίκ Στρος-Καν να βγει από τον εφιάλτη», εξέφρασε σήμερα η πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μαρτίν Ομπρί, εν αναμονή της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, οπότε και είναι πιθανή η κατάρρευση των κατηγοριών κατά του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Η Μαρτίν Ομπρί, υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές συνέπειες που θα έχει η κατάρρευση των κατηγοριών.


«Αυτή τη στιγμή είναι η φίλη του Ντομινίκ Στρος-Καν που μιλάει: θα ήθελα να πω ότι τα νέα που έφθασαν τη νύκτα από τον αμερικανικό Τύπο μού προκαλούν απέραντη χαρά, όπως και σε όλους τους φίλους του Ντομινίκ», είπε. Θέλω να του εκφράσω και πάλι την αγάπη μου, όπως έκανα όλες αυτές τις ημέρες, στη σύζυγό του Αν και στα παιδιά του», είπε.


Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της καμαριέρας από τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ είναι «στα όρια της κατάρρευσης» καθώς ερευνητές της υπόθεσης βρήκαν «τεράστιες τρύπες» στη κατάθεση της 32χρονης υπαλλήλου του ξενοδοχείου.


Η Μαρτίν Ομπρί διστακτική για μεγάλο διάστημα και έτοιμη να υποχωρήσει υπέρ μίας υποψηφιότητας του Ντομινίκ Στρος-Καν, υπέβαλε την Τρίτη την υποψηφιότητά της για τις εσωκομματικές εκλογές.


Από την πλευρά της η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επίσης υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές, απηύθυνε έκκληση για τον σεβασμό της βούλησης του Ντομινίκ Στρος-Καν ως προς το πολιτικό του μέλλον, εάν απαλλαγεί από τις κατηγορίες εναντίον του και πρόσθεσε ότι δεν εναπόκειται στην ίδια να πει εάν ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να επιστρέψει στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.


Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει στις 13 Ιουλίου.


Η Μισέλ Σαμπάν, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενή υποστηρικτής του Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτησε σήμερα τη διακοπή της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη μέχρι τον Οκτώβριο του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και Μαΐου 2012.