«Παγώνει» το Ισραήλ την παράδοση λειψάνων Παλαιστινίων

Το πάγωμα της διαδικασίας παράδοσης των λειψάνων 84 Παλαιστινίων, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί τον Ιούνιο του 1967, μετά την έναρξη της κατοχής των...

Το πάγωμα της διαδικασίας παράδοσης των λειψάνων 84 Παλαιστινίων, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί τον Ιούνιο του 1967, μετά την έναρξη της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, διέταξε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ.


Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού, «η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Θέλουμε πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες να επαληθεύσουμε τις ταυτότητές των νεκρών».


Σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του Παλαιστίνιου υπουργού Πολιτικών Υποθέσεων, Χουσέιν αλ-Σέιχ, η παράδοση των λειψάνων θα γινόταν σύντομα.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε νωρίτερα πως ο Νετανιάχου ενέκρινε πριν μερικούς μήνες τη μεταφορά των 84 λειψάνων από κοιμητήριο στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και την παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Σύμφωνα με τον Σάλεμ Χάλα, συντονιστή της εκστρατείας για την ανεύρεση λειψάνων μαρτύρων, συνολικά 334 Παλαιστίνιοι έχουν ταφεί στο Ισραήλ.