Συρία: Περικυκλωμένη από άρματα μάχης η Χάμα

Θέσεις στις εισόδους της πόλης Χάμα της Συρίας έχουν λάβει τα άρματα μάχης, με τους κατοίκους να είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρι θανάτου την πόλη...

Θέσεις στις εισόδους της πόλης Χάμα της Συρίας έχουν λάβει τα άρματα μάχης, με τους κατοίκους να είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρι θανάτου την πόλη τους και να μην επιτρέψουν στον στρατό να εισέλθει.


«Οι κάτοικοι κοιμήθηκαν στους δρόμους όπου έχουν στήσει οδοφράγματα από άμμο και ελαστικά αυτοκινήτων για να εμποδίσουν κάθε επίθεση του στρατού» δήλωσε ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.


Χθες σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, τρεις ημέρες μετά τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι κατά του καθεστώτος Ασάντ.


Επίσης στην επαρχία Ιντλέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην περιοχή Κφαρ Νουμπόλ.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί σε διασταυρώσεις και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί σε στέγες σπιτιών και κυβερνητικών κτιρίων.